O femeie de 68 de ani din satul Baroncea, raionul Drochia reutilizează sticlele din plastic și le folosește ca materie primă pentru decor. Din sticle și-a decorat grădina, iar din capace și-a creat un mozaic pe perete de toată frumusețea, transmite Agora cu referire Nordnews.

Acum cinci ani, Tamara Rusu a decis să-și decoreze curtea cu plastic. În doar doi ani a adunat cinci saci cu capace și mii de sticle. Majoritatea le-a adus de la gunoiștile din satele vecine.

„Îmi luam mâncare în geantă, mă duceam dimineața la ora 08.00 și veneam seara la 19.00. Îmi luam căruciorul, mâncare și mergeam la gunoiște, trei km la Chetrosu, doi km la Gribova, 20 de km la Sofia”, a spus Tamara Rusu, locuitoare s. Baroncea.

Munca a fost migăloasă, însă în doar trei luni, peretele casei sale a devenit de nerecunoscut.

„Am strâns capace timp de doi ani de zile, le-am bătut în perete timp de două luni și le-am vopsit într-o lună. Zic că am mâini de aur, nepoțeii cei mici vin de la magazin cu capace. Îmi aduc chiar și de la Chișinău. M-au ajutat copiii din sat. Au auzit că strâng capace și îmi aduceau, iar eu le plăteam”, a povestit femeia.

Mai apoi, Tamara Rusu a găsit o alternativă și pentru sticle:

„Din sticlele albe nu știam ce să fac, le-am vopsit albastre și am făcut lac, din cauciucuri am făcut lebede, am făcut frumos”.

Acum , curtea femeii a devenit locul perfect pentru ședințe foto. Vin absolvenții să se fotografieze, vin miri și mirese, iar ea le permite

Tamara Rusu spune că mai are mult de lucru. Vrea să-și umple curtea cu copaci de palmier. Creativitate femeii este apreciată de vecinii săi, care spun că datorită ei, mahalaua lor este plină de culoare.

Femeia urmează să decoreze cu plastic și curtea grădiniței din satul Baroncea.