Începeți masa festivă cu un aperitiv delicat și savuros cu spanac, brânză și somon, care vă va delecta papilele gustative.  

Ingrediente:

Blat aperitiv:

  • 3 ouă
  • 3 linguri lapte
  • 130-150 gr făină
  • 90-100 gr spanac (opărit și tocat scurs bine de apă)
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță praf de copt

Cremă:

  • 500 gr brânză de vaci
  • 300 gr somon afumat
  • mărar verde
  • sare
  • piper alb
  • 2 -3 linguri smântână sau iaurt gras

Extra:

  • 50 gr fistic
  • migdale
  • sau 2 linguri semințe susan
  • sau mărar verde tocat
  • sau boia de ardei

Preparare:

Puteți folosi spanac congelat pe care îl lăsați la dezghețat și îl stoarceți bine de apa lăsată. O tavă de 20×30 o tapetam cu hârtie de copt. Într-un castron punem ouăle împreună cu laptele și sarea și le batem bine. Adăugăm spanacul, uleiul, făina și praful de copt. Omogenizăm bine. Turnăm în tava pregătită și nivelăm. Dăm tava la cuptorul încins la 180 grade C, pentru 20 minute.

Când este copt aluatul, îl scoatem și îl lăsăm să se răcească bine. Când se poate lucra cu el, este bine să îl luăm de pe hârtia de copt și să îl punem pe un grătar sau un fund de lemn ca să se răcească.

Între timp pregătim crema de brânză.

Brânza o facem o pastă fină cu ajutorului unui mixer sau blender. Adăugăm smântâna sau iaurtul gras. Asezonăm cu sare și piper după gust. Se poate adăuga mărar tocat mărunt.

Somonul îl tăiem mărunt și îl încorporăm în crema de brânză fină și gustoasă. Amestecăm bine, gustăm și mai adăugăm sare și alte condimente dacă se dorește. Se poate adăuga boia.

Așezăm crema de brânză peste blat astfel încât să aibă cam 2 degete grosime. Nivelăm totul și deasupra presărăm migdale tocate, fistic sau niște semințe de susan negru. Aici puteți să puneți ce vă place și ce aveți la îndemână.

Sursa: Gustos.ro

Vezi și: Mousse de ciocolată cu portocală. Alexandra Shine vă provoacă să gătiți unul din deserturile ei preferate