În filme, cererile în căsătorie sunt magice, neașteptate și pline de entuziasm. El nu are deloc emoții, iar ea a spus „da”, tare și răspicat, fără să ezite nici măcar o clipă. În realitate, lucrurile stau ceva mai diferit. Există o serie de discuții necesare înainte de căsătorie. Dacă nu clarificați anumite aspecte, va veți da seama că nu rezonați, aveți dorințe și valori diferite, iar relația voastră nu se poate transformă într-o căsnicie fericită.

Iată 4 discuții necesare înainte de căsătorie, pe care trebuie neapărat să le ai cu iubitul tău!

1. Discuția despre copii

Multe cupluri devin o familie imediat după căsătorie. Altele aleg să rămână în formulă de doi pentru totdeauna. De aceea, este esențial să discuți cu partenerul tău și să stabiliți clar dacă vreți să aveți copii sau nu.

Este un subiect sensibil, însă care trebuie să fie abordat înainte de a face un legământ permanent. Dacă unul dintre voi adoră copiii și vrea să aibă trei odrasle, iar celălalt este reticent chiar și la ideea de un singur micuț, este cazul să va recalculati opțiunile.

2. Discuția despre scopurile voastre în viață

Ideea conform căreia într-un cuplu ambii parteneri trebuie să aibă exact aceleași pasiuni este greșită.

Puteți să aveți hobby-uri distincte și să va încânte lucruri diferite. Până la urmă, fiecare are propria să viață, iar împreună formați un cuplu bazat pe iubire, armonie și înțelegere.

Totuși, dacă scopurile voastre în viață sunt diametral opuse, iar pasiunile unuia îl împiedică pe celălalt să își trăiască visul, s-ar putea să existe o problema. Vorbiți cu sinceritate despre aceste aspecte și determinați dacă, împreună, puteți depăși eventualele obstacole.

3. Discuția despre finanțe

Mentalitatea legată de bani diferă de la o persoană la cealaltă, iar credințele pe care le avem pe acest subiect vin dintr-o zona foarte complexă. Mediul în care am trăit, părinții, frații sau surorile – toate aceste elemente au un cuvânt de spus.

Din acest motiv, tu și partenerul tău trebuie să discutați serios despre modul în care priviți banii și investițiile.

De exemplu, dacă tu consideri că banii sunt o energie care vine și pleacă, iar partenerul tău se teme să investească sume și preferă să economisească, sunt necesare recalibrari și compromisuri.

4. Discuția privitoare la locul în care veți trăi

Amândoi va doriți să rămâneți în țară și să construiți un viitor aici? Perfect! Amândoi vreți să va mutați undeva departe și să aveți parte de un început fresh? Din nou, perfect!

Totuși, de multe ori, partenerii privesc diferit viitorul. Se poate întâmplă că unul dintre voi să își dorească o viață plină de călătorii, iar celelalt să viseze la stabilitate, o casă încăpătoare și o canapea confortabilă în living.

Chiar dacă priviți diferit lucrurile, în urmă unei discuții serioase puteți ajunge la un compromis sau puteți trage concluzia că, de fapt, viziunea partenerului nu este chiar atât de străină de propriile dorințe.

Sursa 

 

Distribuie articolul: