În ultimii ani, evenimentele moldovenilor au trecut la un nou nivel, unul mult mai înalt, demn de filmele americane. Asta datorită unor oameni nevăzuți, care fac magie din culise – wedding plannerii. Dacă nu știi cine sunt și cu ce se ocupă, îți spunem pe scurt – te scapă de griji. Cu un coordonator alături, visele tale prind contur și se realizează în cel mai frumos mod.

Până-ți găsești un specialist pe potriva așteptărilor și buzunarului, fă-te comod. Urmează un set de sfaturi utile de la organizatoarea și fondatoarea Art Group Avanti, Mirela Urușciuc.

  • Înainte de a începe organizarea unui eveniment, imaginează-ți sfârșitul acestuia. Să admitem că ziua respectivă a trecut. Ce gând te încălzește cel mai mult? Că neamurile-s mulțumite? Că ai făcut bani? Ori că tu, ca gazdă, te-ai distrat și ai savurat la maxim? Pornind de la asta, începe să-ți revizuiești prioritățile.
  • Stabilește clar formatul propriei nunții. Ca la nimeni, dar cu cheltuieli ca la toți nu poate fi. Determină-te, ori economisești bani, ori renunți la un moft. La noi toți vor ca pe pinterest, dar cu “preț pământesc”. Hai să fim realiști.
  • Ajustează-ți proporțional bugetul. Nu investi exagerat în rochie, de exemplu, ca ulterior să cauți muzică mai ieftină. Află unde se poziționează evenimentul tău în raport cu media. Păstrează echilibrul.
  • Cea mai grea misiune a mirilor vine odată cu numărarea invitaților și amplasarea acestora la mese. Vei scrie și rescrie liste, până la epuizare. Înarmează-te cu răbdare.
  • Vor sări cu sfaturi toți, de la părinți și rude, până la colegi de serviciu. Zecile de păreri te vor debusola și enerva, uneori. Dar ce bine că tu vei ști ce vrei și vei fi de neclintit!
  • Înainte de a cere recomandări pe net, străinilor, întreabă-te: în baza căror cunoștințe/ experiențe ți se va răspunde?
  • Ca să fii sigur că nu faci experimente în ziua cea mare, investește într-un organizator. Andrenalina e bună, dar la nuntă tot mai bine e să stai calm.

În concluzie, să vedem cu ce ieșim. În aproape orice alt domeniu, avem dreptul la a doua șansă, ca să reparăm, ajustăm, să putem crea de la zero. Nunta, însă, e una, irepetabilă. Vrei să joci loterie ori îți asiguri din start biletul norocos? Noi îți recomandăm să te aprovizionezi cu un consilier priceput și să-ți savurezi sărbătoarea.

P