Pandemia a dat peste cap multe planuri, în special, organizarea și desfășurarea nunților, multe cupluri fiind nevoite să-și reprogrameze evenimentul. În contextul restricțiilor impuse de autoritățile locale și probabilitatea organizării evenimentelor, după ieșirea din carantină, cu un număr restrâns de invitați, specialiștii în domeniu vin cu câteva sfaturi și anume, planificarea unui eveniment mic, dar frumos.  

Wedding plannerul, Mirela Urușciuc oferă câteva recomandări mirilor și spune că nu e neapărat să-și reprogrameze nunta, atâta timp, cât încă există o posibilitate foarte creativă de a o organiza pe timp de pandemie: „Încă nu avem o decizie clară cu referire la capacitatea evenimentelor din 2020. Tot ce putem face acum e să nu excludem potențialele restricții. Dacă autoritățile ne vor obliga să nu depășim numărul de 50 de invitați, vom schimba formatul. Covid 19 cu siguranță va aduce schimbări în sfera evenimentelor. Unii prestatori nu vor rezista crizei. Cei cu adevărat profesioniști, care vor reuși să se adapteze oricăror condiții, vor prospera. Starea de urgență le-a demonstrat multor miri pe cont propriu că investiția în organizare e una esențială. Acum cei care au un planner alături nu-și bat capul pentru găsirea de soluții. Au om responsabil de toate, iar ei își păstrează calmul”.

Organizatoarea de evenimente este de părere că situația acutală, reprezintă o oportunitate pentru miri de a renunța la vechile tradiții, la „fală” și la nunțile trase la indigo cu prea mulți oaspeți. Mirela îndeamnă viitorii miri să opteze pentru nunțile mai intime, dar cu cei mai apropiați oameni. „Unii dintre clienții mei au optat pentru nunți mici și în afara pandemiei. Asta presupune un public mult mai intim, prezenți doar strict cele mai apropiate persoane. La aceste evenimente, atmosfera e una mult mai relaxantă, oaspeții se cunosc reciproc și au un comportament degajat față de tot”, spune organizatoarea. „Dacă mă-ntrebi pe mine personal, eu cred că nunțile mici, de cameră, organizate mai creativ, cu accent pe emoție, vor deveni trend”, a mai adăugat Mirela.

Astfel, în contextul pandemiei, mirii își pot da frâu liber imaginației și să organizeze nunți chiar și cu mai puține investiții, dar mult mai deosebite, important este să fie atenți la detalii: „Toate sugestiile mele pentru miri se adaptează conceptului individual creat. Decorul, rochia, muzica, dansatorii – toate trebuie să fie din același aluat. Deja fiecare client trece sfaturile mele prin prisma propriului gust. De datoria mea e să le ofer expertiza necesară, pentru a ne încadra în pofte și buget”.

Alte recomandări din partea organizatoarei de evenimente, Mirela Urușciuc:

  1. Nu lua decizii pripite
  2. Monotorizează starea epidemiologică
  3. Discută cu prestatorii tăi un eventual plan B
  4. Informează-te cu referire la disponibilitatea furnizorilor aleși pentru alte perioade ale anului
  5. Pune pe foaie cât mai multe PRO și CONTRA mutării de dată
  6. Fă un calendar de rezervă
  7. Contactează-ți invitații. Reconfirmă prezența
  8. Citește legea cu privire la forța majoră din codul civil
  9. Recalculează bugetul (include noua logistică, bilete de avion, cazări etc.)
  10. Dacă simți că presiunea e prea mare, apelează la un profesionist.

Autor: Ignat Laura, stagiară.

Sursa foto: Artgroupavanti