Fitnessul este pentru ea un mod de viață, e locul de unde își ia energie. Cel mai mare merit al Inei Chișlaru este că ea oferă mai departe această energie și motivează alte mămici să arate bine, chiar și după a treia sarcină, cum e cazul ei. A venit în acest domeniu acum 10 ani, după o frumoasă carieră în modeling, iar maternitatea a făcut-o să înțeleagă mai bine problemele cu care se confruntă mămicile după naștere. De ce Fitness Mama și care este provocarea cea mai mare la care vă îndeamnă intervievata noastră, aflați din interviul de mai jos. 

Un proiect de slăbit dedicat mamelor

„După apariția celui de-al treilea copil, am acumulat o mulțime de cunoștințe și experiență despre cum să-mi revin după naștere. În trei luni am dat joi 11 kg. Și în acest timp eram mereu întrebată ce fac, cum fac. Eu eram receptivă și împărtășeam ceea ce făceam. Însă mi-am dat seama că dacă pentru mine lucrează, apoi pentru altcineva poate să nu funcționeze. Și a venit ideea să merg la cursuri de Antrenor Personal, ca să înțeleg mai bine acest proces din toate aspectele și să pot ofe și consultanță individuală. Astăz, sunt Antrenor Personal Certificat și îmi văd menirea în a ajuta și alte mame. Astfel, s-a născut ideea de a crea proiectul „Fitness Mama”, unde învățăm cum putem să ne menținem în formă, prin motivare, sport și alimentație sănătoasă”, ne spune Ina.

Vezi și: În trecut Miss Moldova, în prezent fitness mamă la puterea a 3-a. Ina Chișlaru despre schimbare: „Simțeam așa un disconfort, îmi era rușine de corpul meu”

Fitness Mama le inspiră pe mămici să facă exerciții acasă, cu bebe în brațe și cu toate grijile casei alături. Ina încearcă să-și motiveze urmăritoarele prin video-uri demonstrative și provocări pe care le lansează periodic.

„În grup împărtășesc toate secretele și life-hack-urile unei mame cu trei copii. Voi invita diverși experți în domeniul dezvoltării copiilor, pentru că eu știu cât de importanți sunt copiii pentru fiecare din noi. În grup veți găsi o mulțime de lucruri interesante si mai ales utile”, ne asigură Ina Chișlaru.

Mamele, timpul și sportul…

„Noi mereu avem insuficiență de timp. Mereu găsim o sumedenie „de ce nu”… Eu zic că atunci când ai dorință, când ești motivat, vizualizezi rezultatul, atunci sigur îți găsești timp! Totul depinde de prioritățile pe care le avem la moment.
Îmi aduc aminte, după nașterea celui de-al doilea copil, mă trezeam la 6:30, la fitness eram la 6:45 și începeam antrenamenul, mergeam de trei ori pe săptămână. Iar soțul rămânea cu doi copii mici acasă. Mă întorceam la 8:15, când ei se trezeau. De ce a fost nevoie în cazul meu? De dorință enormă, de susținere din partea familiei și de disciplină”, explică antrenoarea.

Niciun efort fără permisiunea medicului

„Înainte de a începe să facă exerciții, orice efort, în general, o proaspătă mămică are nevoie în primul rând de permisiunea medicului ginecolog-obstetrician. Apoi, eu recomand sa înceapă să facă vacuum + planșa. Astea sunt doua exerciții foarte eficiente. Eu în grup am făcut chiar un challenge cu aceste 2 exerciții. Însă este foarte important să fie făcute zi de zi, dar și corect din punct de vedere tehnic”, explică Ina.

În grupul pe care îl coordonează, Ina a realizat deja mai multe provocări, iar antrenoarea spune că motivul principal este să le ajute pe mămici să câștige motivație și încredere.

„Challenge-urile pe care le-am făcut până acum au fost absolut gratis. Ele sunt pentru a motiva mămicile, pentru ca ele să își facă deprinderea de a face exerciții acasă. Am depus multă muncă și mult suflet, iar faptul ca mămicile continuă să facă exercițiile și până în prezent mă motivează să fac și mai multe. Asta înseamnă că tot efortul nu e în zadar”, spune Fitness Mama.

Soluții să-ți placă imaginea ta în oglindă sunt multe

„Nu e ușor să te pornești, dar atunci când îți pui un scop, încerci să găsești soluții. Noi am apelat la ajutorul buneilor și a unei bone. E nevoie și de regim, de activitate, dar și alimentar. Atunci când ai deja o tehnologie după care mergi, totul devine mult mai organizat. Cred că o femeie care a devenit recent mamă, a conștientizat că are ceva kilograme în plus și ar vrea să le piardă, trebuie să-și pună câteva întrebări. În primul rând să meargă în fața oglinzii și să își raspunda la intrebarea: „Sunt mulțumită de faptul cum arăt? Vreau să fac schimbări?” Dacă da, atunci începi de la regimul alimentar, apoi găsești soluții pentru a putea face sport. Pentru orice decizie ai lua ai nevoie de susținerea familiei, a oamenilor din jurul tău. Fiecare femeie trebuie să se iubească pe ea însăși, doar așa ea va fi motivată să facă schimbări. Important e să faci primul pas. Nu e ușor, dar nici greu, e nevoie de disciplină – de acest lucru sunt sigură”, ne mai spune Ina Chișlaru.