Indiferent de materialul din care sunt confecționate, bijuteriile handmade sunt deosebite, în primul rând prin faptul că persoana care le-a creat a sădit un firicel din sufletul său în fiecare articol. Iată cum își alimentează pasiunea o tânără studentă de la noi.

Veronica Gonța are 19 ani și este studentă în anul I la UTM, Filiera Francofonă la Tehnologia și managementul alimentației publice. Specialitatea pe care a ales-o este departe de domeniul creației însă tânăra nu uită de latura sa artistică, iar modul prin care o face, luminează chipul femeilor care îi poartă bijuteriile.

„Aveam mereu dorința de a confecționa ceva. Am fost împinsă să creez de către sora mea care, la fel, confecționează bijuterii handmade. Am reușit să-mi dezvolt pasiunea privind diferite master class-uri pe Youtube, iar în prezent, de fiecare dată când creez ceva îmi aduc aminte de prima pereche de cercei care a fost efectuată în vreo opt ore”, dezvăluie tânăra.

„Înainte de a începe, eram elevă la liceu. În acel moment scopul meu major era să susțin examenul de bacalaureat cu succes, însă mai apoi, am simțit că nu am o ocupație care să-mi aducă într-adevăr plăcere. De aceea, singurul lucru pe care îl făceam cu o deosebită plăcere era creația bijuteriilor”, povestește Veronica.

„Motivația de a crea se află în suflet, în fiecare zi, cu toate că am perechi la universitate, îmi spun mie însumi că trebuie să creez ceva frumos astăzi, ceva senzațional. Inspirația de a crea o găsesc la designera de bijuterii Deepa Gurnani, care este foarte celebră în lume, pentru unele modele mă inspir de la designerii americani și desigur pe platforma Youtube. Vreau să menționez că sunt modele pe care le inventez eu însumi.

În funcție de complexitatea de efectuare a unui articol, pot lucra la o bijuterie atât două ore cât și opt ore fără pauză. Până în prezent am creat aproximativ 70 articole, printre care cercei, coliere, brățări și inele. Materia primă o aleg in funcție de calitate, de culorile cele mai dorite de femei și în funcție de stilul bijuteriilor mele”, a adăugat meșterița.

„Ce este deosebit in lucrarile mele? Majoritatea ar raspunde că toate lucrările sunt la fel, însă, pot spune ferm că este ceva deosebit, în primul rând nu creez doar pentru a fi remunerată cu bani, creez pentru că-mi place. În fiecare articol efectuat se află o părticică din sufletul meu, din imaginația mea. Cu toate că mă inspir pentru unele modele, mereu adaug ceva de la mine, fac o combinație proprie care sa fie plăcută ochiului”, explică handmade artista.

„Produsele mele sunt vîndute la moment doar in țară, cel mai mare împediment pentru mine este faptul că nu-mi cunosc lucrările un număr mai mare de persoane, căci, la etapa actuală mai puțin contează calitatea și mai mult audienta pe care o ai pe Instagram. Pe viitor îmi propun să-mi extind vânzările peste hotare”, recunoaște aceasta.

Această pereche de cercei este o rază de lumină în colecția mea, emană căldură, finețe și frumusețe!

„Toate pasiunile mele sunt legate de creație, natură și familie, tot ce-i trebuie unui om pentru fericire. Cred că o calitate deosebită pentru creator este rabdarea și voința ca atunci când confectionezi o pereche de cercei timp de 8 ore și îți dai seama că o piesă are un mic defect, iar ca un creator cinstit faci încă o dată acel cercel, ca sa fie și frumos, și calitativ”, încheie Veronica.

Vezi și: Un cuplu de la noi creează bijuterii unice, adevărate opere de artă. Povestea designerilor Vladimir și Valeria Evstigneev (Galerie foto)