Sunt tineri, ambițioși și îndrăgostiți de ceea ce fac. Un cuplu de designeri de la noi, creează cu dedicație și multă pasiune, bijuterii din cupru ce păstrează aerul sofisticat al secolelor trecute. O fac cu o abordare modernă, iar rezultatul trezește admirație iubitorilor de frumos și inedit.

Creează bijuterii unice cu pasiune și dedicație.

Pentru ei, crearea bijuteriilor și a obiectelor decorative de interior din cupru, bronz și alamă, nu este doar un business de familie, un proiect frumos, ci este o pasiune comună care a prins viață și care crește pe zi ce trece. Designerii Vladimir și Valeria Evstigneev au ales aceeași cale în viață și au absolvit Facultatea de Arhitectură și Urbanism, iar dragostea pentru inedit și frumos i-a unit și mai mult.

Meșterii explică pentru EA.md, că realizarea și designul bijuteriilor este rezultatul unui mix de experiență în proiectare, fotografie, artă și studierea desenului liniar, dar și perceperea materialelor utilizate.

„Ideea acestui proiect a apărut în urmă cu câțiva ani, dar au existat mereu alte obiective, realizarea cărora, în acea perioadă, era mult mai importantă. Înainte de confecționarea bijuteriilor am fost ocupat constant de lucrări de design de interior, în paralel cu studiile mele la universitate.

Primele bijuterii realizate, au fost create pentru noi și purtate, încercând să înțelegem cât de confortabile sunt, dar și cum reacționează cei din jur la un astfel de stil”, dezvăluie Vladimir.

Cum se nasc ideile…

„Această latură nu a fost niciodată o dificultate. Avem o mulțime de idei care nu au prins viață doar din cauza lipsei de resurse, aceasta fiind și cea mai acută problemă cu care ne confruntăm. Așa arată libertatea gândirii artistice.

Aspectele tehnice le-am studiat singuri, citeam despre noile abordări, despre noile metode, deseori greșeam, dar anume astfel ne șlefuiam iscusința. Fiecare dintre noi vine cu o abordare individuală: mai grosolană sau mai subtilă, cu sau fără o schiță preliminară, procesul de lucru fiind întins pe săptămâni sau fiind realizat într-o singură seară”, explică designerul.

Până în acest moment, meșterii au creat peste de 500 de unități, fiecare obiect rămânând în memoria lor.

Participarea regulată a meșterilor la târguri, nu este doar o experiență nouă, ci le oferă posibilitatea de a contacta cu oamenii și a înțelege ce le trezește interesul. Vladimir și Valeria și-au expus, de mai multe ori, lucrările în cadrul târgurilor și a evenimentelor de la noi, precum ZipHouse Pop UP Shop, Moldavian Design Week, Romanian Design Week, Festivalul Mai Dulce etc.

De ce au ales drept material de lucru, cuprul?

„Cuprul este metalul artei, a căldurii și a armoniei sufletești. Acesta este un metal destul de maleabil, care totuși nu anulează manichiura stricată și tot genul de „leziuni la locul de muncă”. În Europa există diverse traininguri de a lucra cu acest metal, la noi în țară, însă, această direcție încă nu este atât de răspândită. Produsul nostru final nu se bazează pe un brand sau pe un trend, ci pe democrație și o anumită exclusivitate sub formă de muncă lucrată manual. Dacă doriți, puteți percepe acest lucru drept auto-exprimare. Permitem imperfecțiunea elegantă, asimetria și frumusețea naturală a metalului. Am îndrăgit cristalele neprocesate de cuarț, granat, turmalină, ametist – acest lucru conferă un caracter bijuteriilor”, explică Valeria.

„Toate procesele, de la tăierea materialului până la șlefuirea finală, se efectuează manual. Poate fi perceput drept lucru superficial, dar ceea ce-i oferă o frumusețe metalului, nu este decorarea cu zirconii cubice sau pietricele de diamant, ci cu o „prelucrare a metalului naturalistă”. CopperHand înseamnă literalmente „mână de cupru”, cuprul în sine devine manual.

La această etapă, calea este văzută mai degrabă ca un proces, decât ca un punct concret. Și până ce, noi suntem în totalitate copleșiți de acest proces”

Vă invităm să admirați mai multe lucrări, în galeria foto de mai jos.