Au depus dosarul pentru consursul Eurovision 2016, selecția națională, deși, pe utlima sută de metri una dintre interprete a renunțat la competiție, din motive personale. Proiectul Elle și-a continuat drumul și a depus un demers pentru înlocuirea melodiei cu care s-au înscris în concurs cu piesa „Extaz” – melodie interpretată de aceleași două voci – Dara și Natalia Barbu, în trio cu Ale Blake. Cu doar o zi înainte de audițiile live, producătoarea proiectului, Alla Donțu, este înștiințată de organizatorii Preselecției Naționale pentru Eurovision 2016 că cererea lor este respinsă.


Artistele au mers totuși la audiții și au interpretat melodia „Extaz”, încurajate de colegii de breaslă, chiar dacă organizatorii concursului, dar și juriul au ignorat prestația de pe scenă a acelor trei interprete. Înainte de asta, Dara și Natalia Barbu au interpretat și piesa “Tare”, aceasta fiind concepută pentru trei voci. În final, TRM.md publică lista finală a participanților care au trecut de audițiile live, printre cele 24 de melodii regăsindu-se și piesa „Tare”, cu care însă Dara și Natalia Barbu au declarat că nu merg mai departe încă patru zile înainte de audiții.

Voi, prieteni, tre’ să știți realitatea! Până aici ați fost cu noi, și apreciem. S-a dorit cu ardoare plecarea noastră… ) mulțumim M1, urmează să demonstrați echidistanța dvs. Vă înțelegem frustrările și eșecurile. Plecăm, dar NU ne lăsăm umilite.Dureros totuși… (Ale Blake Dara Natalia Barbu Sota)

Posted by Dontu Alla on 19 Decembrie 2015

Ca răspuns, producătoarea proiectului, Alla Donțu, propune această piesă oricărui duet care ar vrea să o interpreteze, dând de înțeles că cele trei artiste din Elle se retrag din cursă.

extaz„NE-AU ELIMINAT!
Subtil și indiscret, ca la noi, ACASĂ!
Propun și sunt deschisă să oferim piesa „TARE”, oricui din doritori, pentru un duet, (Domnule Surdu și d-le Melnic, e valabil și pentru DVS., dacă doriți vă ajut să lucrați la interpretare, ar fi un duet istoric).
Din suflet vă mulțumim, VOUĂ, celor care ne sunt alături.
Dara, Natalia Barbu Sota, Ale Blake au venit în competiție pentru că sunt profesioniste și Vă IUBESC!
MOLDOVA ÎȘI MERITĂ EROII!!!

Vă îmbrățișăm”, a notat Alla Donțu pe pagina sa de Facebook.

Foto: Alla Donțu, Lilia Lozan