Contrar așteptărilor inițiale, precum că la selecția națională ESC 2016, Dara și Natalia Barbu ar fi urmat să cânte alături de Tania Cergă, astăzi, producătorul proiectului muzical Elle a venit cu un mesaj public, în care a dezvăluit identitatea persoanei înscrise sub numele „Incognito”, precum și intenția de a adresa un demers către organizatorii competiției. În demers, se solicită ca piesa inițială: „Tare”, să fie înlocuită cu o alta, potrivită formulei existente a proiectuului. Mai jos, veți vedea despre ce piesă este vorba.

Piesa care ar urma să ia locul featuringului „Tare” este intitulată „Extaz” și conține textul producătoarei Alla Donțu. A treia persoană din trupă, alături de Dara și Natalia Barbu, este cântăreața de origine română Alexandra Mandalache, recunoscută cu numele scenic de Ale Blake. 

Producătoarea trupei Elle, Alla Donțu, a subliniat următoarele, cu referire la componența și piesa trupei, pentru ESC:

„Printre candidații înscriși la concurs în mod conform se numără și proiectul ,,Elle”, format din interpretele Dara, Natalia Barbu și o a treia prezență care la momentul înscrierii în concurs rămânea sub numele „Incognito”.

Toate din motiv că inițial din proiect făcea parte Tania Cergă, care imediat după înscrierea în concurs a anunțat producatorul proiectului (Alla Donțu) despre imposibilitatea absolută de a participa în proiect din motive personale. Motivele nu au fost enunțate.

Crearea acestui proiect a solicitat investiții care nu pot fi neglijate: timp, efort intelectual, creativ și financiar. În situația nou creată, din lipsă de timp, eu, Alla Donțu, producatorul proiectului, am reușit doar să elimin din piesă vocea Tanei Cerga și să depun demmo versiune. Imediat am început căutarea celei de a treia voci de care are nevoie proiectul ca și concept. După mai multe audieri, nu am identificat nici o voce potrivită timbral și la nivel energetic acestui trio. Mai mult, orice altă voce nu se înscrie categoric în armonia, starea și conceptul piesei „Tare”. Iar lucrurile nu mai sunt în armonie, categoric.

Refacerea piesei „Tare”, care e concepută pentru trei voci, este imposibilă și odată cu asta, face dificilă și, de fapt, imposibilă prezența piesei ,„Tare” în ESC 2016.

În asemenea circumstanțe, unica formulă rezonabilă pentru soluționarea problemei apărute și care nu are un precedent, este înlocuirea piesei cu care s-au înscris artistele în concurs, cu o altă piesă, gandită și potrivită formulei existente a proiectului”, mărturisește producătoarea proiectului muzical Elle, în mesajul făcut public în această seară.

Alla Donțu a mărturisit și solicitarea, printr-un demers către Compania IPNA „Teleradio Moldova” și Comitetului Organizatoric ESC, de a permite înlocuirea piesei „Tare” cu „Extaz”, înainte de audierile LIVE, „pentru ca proiectul să intre în condiții legale și egale în competiție de rând cu ceilalți concurenți.”

În acest sens, urmează să fie enunțată decizia oficială a organizatorilor selecției naționale Eurovision Song Contest.

Foto: Maria Chi, pentru SALT Moldova

Distribuie articolul: