O nouă ediție a emisiunii „Împărțit la doi”, realizată de Centrul pentru Jurnalism Independent, abordează modul în care femeia este percepută în creștinismul ortodox, trecând în revistă practici religioase care favorizează atitudinea exagerat de mândră a bărbaților.


Unele practici care favorizează inferioritatea femeii se referă la interdicția de a intra în lăcașele de cult în timpul ciclului menstrual și în perioada lăuziei. O altă regulă bisericească ține de faptul că femeia nu poate participa la botezul copilului ei, deoarece e considerată impură din punct de vedere fiziologic.

Specialiștii în materie de norme ale creștinismului ortodox, susțin că aceste reguli trebuie schimbate, în favoarea apropierii oamenilor de biserică. Tot ei dau exemplul unor confesiuni mai progresive în care egalitatea dintre bărbați și femei este aplicată în mod cotidian.

Emisiunile „Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul Campaniei „Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Vezi și: „Împărțit la doi”: Publicitatea sexistă- discriminează femeia sau bărbatul. Cum prevenim

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: