Celulita ne dă bătăi de cap indiferent dacă suntem slabe sau cu ceva kilograme în plus. Vestea bună este că o putem controla, desigur cu efort susținut. Dar merită! 

Celulita nu este o boală sau ceva nefiresc! Ea este grăsimea de sub piele care împinsă prin țesutul conjunctiv duce la apariția acelor denivelări pe care le numim coajă de portocală.

Celulita are și o componentă genetică. Dacă mama, bunica ta nu au avut celulită șansele ca la tine să se dezvolte în exces sunt destul de mici, evident asta dacă ai un stil de viață sănătos.

Nu te poți baza doar pe genetică, iar tu să nu faci deloc mișcare, să mănânci mult fast food, să bei sucuri acidulate și dulciuri.

Elemente care țin de propriul organism pot influența apariția celulitei, respectiv dezechilibrele hormonale, metabolismul lent.

Problemele de la nivelul ficatului sau glandei tiroide, cantitatea de grăsime pe care o ai tu în corp, chiar și apariția unui bebeluș duc la instalarea celulitei.

Pe de altă parte, stilul de viață haotic contribuie semnificativ la o luptă pierdută cu celulita.

Dacă nu bei suficientă apă, fumezi, consumi prea multă cafea, mănânci mult, incorect și nesănătos, nu faci sport, ar fi cazul să-ți reconsideri obiceiurile.

Ce e de făcut astfel încât să reduci sau să elimini complet celulita? Poți acționa din 3 direcții! Fă-ți un abonament la sală și combină exercițiile cardio cu cele de forță.

Renunță la alimentația de proastă calitate și consumă din belșug fructe (dar numai dimineața), legume și carne slabă. Uită de sucuri și împrietenește-te cu apa!

Apoi, nu strică să faci regulat masaj anticelulitic, care de unul singur nu este eficient, dar ajută la stimularea sistemelor circulator și limfatic.

Citește și: 7 trucuri eficiente în lupta cu kilogramele. Slăbești fără a face sport

Distribuie articolul: