Îți venim în ajutor și îți arătăm câteva metode prin care poți scăpa de cele câteva kilograme acumulate în ultimul timp fără să fie nevoie să depui mari eforturi:

1. Hidratează-te

Sunt convinsă că deja știi cât de importantă este apa pentru organismul nostru, pentru o bună funcționare, însă știai că o cantitate suficientă de apă te poate ajuta chiar să slăbești?

Dacă nu bei îndeajuns de multă apă, corpul tău poate confunda setea cu foamea, iar tu în loc să bei un pahar de apă, vei ajunge să devorezi un baton de ciocolată.

Asigură-te că ai mereu în jurul tău o sticlă de apă, că reușești să consumi la fiecare oră un pahar de apă și încearcă să eviți sucurile, fie ele și naturale.

2. Consumă alimente bogate în apă

Pe lângă apa consumată ca atare, alimentele cu un conținut ridicat de apă te vor ține hidratată, dar te și vor ajuta să scapi de kilogramele nedorite. Asigură-te că din dieta ta zilnică nu lipsesc citricele, pepenele, castraveții, morcovii sau ardeii, acestea îți vor aduce și un aport de fibre, lucru care te va face să te simți sătulă și care îți vor îmbunătăți digestia.

3. Redu cantitatea de ulei folosită

Uleiul de măsline are o sumedenie de beneficii, asigurând menținerea sănătății organismului, ajutându-ne să prevenim apariția bolilor de inimă sau a ulcerului. Cu toate acestea, este important să nu uităm că, indiferent de ce tip de ulei alegem să folosim, tot este bogat în calorii. Reducerea cantității de ulei folosite în salate sau diferite mâncăruri ajută la diminuarea numărului de calorii consumate zilnic.

4. Micșorează porția de mâncare

Eviți mâncarea de tip fast-food, dulciurile și alimentele procesate, însă nu observi nicio schimbare în ceea ce privește kilogramele? Este posibil ca motivul să fie cantitatea prea mare de alimente pe care o consumi. Încearcă să îți micșorezi porțiile, cumpără boluri mai mici pentru a avea senzația că ai consumat aceeași cantitate și vei observa efectul imediat!

5. Dormi suficient

Mai știi momentele din copilărie când făceam orice ne stătea în putință pentru a sări peste somnul de după-amiază? Ei bine, acum am da orice pentru el! Somnul este crucial pentru orice activitate vrei să întreprinzi.

În urma unor studii efectuate, s-a dovedit că oamenii care și-au micșorat numărul de ore dormite pe noapte de la opt la cinci au avut parte de o creștere de 15% a nivelului de grelină, hormonul foamei. Acesta influențează în mod direct poftele de dulce și senzația de foame constantă. Așadar, încearcă să dormi cele opt ore pe noapte nu numai pentru o bună funcționare a organismului, ci și pentru scăderea în greutate.

6. Spune NU alcoolului

Ai avut o zi stresantă la birou și tot ce îți dorești este să bei un cocktail. “Cât de rău îmi poate sabota dieta?”, te gândești. Mai mult decât ți-ai imagina! Băuturile alcoolice conțin zahăr, au un indice caloric ridicat și nu au valoare nutrițională. Încearcă pe cât posibil să eviți consumul de alcool. Comandă un pahar de apă plată cu lămâie și vei observa diferența pe cântar.

7. Adaugă stretching-ul în rutina de dimineață

Nu trebuie să fii expert în yoga pentru a face în fiecare dimineață câteva mișcări. Este de ajuns să începi prin mișcări simple, de rotire sau aplecare prin care îți vei încălzi musculatura. Te va ajuta să îți relaxezi corpul, îți va schimba tonusul, dar vei reuși și să arzi caloriile mai ușor.

Sursa: Elle.ro

Vezi și: Sofia Rotaru a fost spitalizată. Află care este starea artistei

Distribuie articolul: