Greta Belinschi este creatoare de lumnări handmade și buchete din flori uscate. Ea povestește că a început realizarea acestor lucrări fiind în concediu de maternitate, simțind necesitatea de a se dezvolta și de a mai câștiga un ban. Folosește doar produse naturale și au preț corespunzător.

Cum a apărut ideea realizării lumânărilor? Ce modele propui?

„Sunt o persoană care nu poate sta pe loc și simt necesitatea de a ocupa timpul liber cu activități care îmi aduc plăcere. Am început a căuta idei ce aș putea face de acasă. Astfel a apărut această idee. Realizez lumânări din ceară de soia 100 % naturală, chiar dacă adaug nuanțe și ele sunt non-toxice, sunt tratate cu mirosuri din uleiuri esențiale sau cu arome identic – naturali, alegerea e de partea clientului. La moment realizez lumânări în diferite recipiente de sticlă care sunt decorate cu flori uscate, pietre din sticlă”, a spus femeia.

Ce te-a motivat să încerci să faci și buchete din flori uscate?

„Venind din domeniul floristic, m-am gândit că un cadou perfect ar fi lumânări împreună cu un buchet, iar prin aceasta mă și evidențiez de ceilalți concurenți. Îmi place frumosul și buchetele din flori uscate dau o notă de originalitate casei, de asemenea aduc natura mai aproape de noi și creează o atmosferă plăcută”, adaugă meșterița handmade.

Care sunt solicitările cele mai dese?

„Solicitările cele mai dese sunt lumânările decorate cu flori uscate, care atrag privirile din prima, și sunt un cadou potrivit pentru aproximativ orice ocazie, chiar și personal pentru a aduce în casă relaxare, confort. Cel mai importat în această ocupație este originalitatea, calitatea, bunul gust. Florile uscate sunt de la producătorii locali, din magazine specializate, iar ceara de la persoanele care importă”, a spus tânăra.

Cât timp dedici confecționării lucrărilor handmade?

„Nu este un timp anume. Când sunt în ajunul sărbătorilor și trebuie să reușesc în timp pot sta toată noaptea pentru a le realiza, deoarece fiind cu copil, nu am întotdeauna posibilitatea de a lucra și ziua”, povestește Greta.

„A cumpăra un produs realizat manual este despre a afirma și de a da viață continuă vocii umane. Când creezi ceva, lași o parte din tine în acel ceva, iar când ai terminat de creat te mândrești de lucrul realizat pentru că te vezi în el. De asemenea, mulți doresc cadouri originale, calitative. Desigur lucrul manual este mai scump, pentru că realizezi cu grijă fiecare lucrare, și nu toți își pot permite, dar mulți își doresc ceva deosebit. Pentru o lucrare am nevoie în jur de 2 ore – lumânarea și buchetul.

Dar necesită timp și achiziționarea materialelor pentru realizarea lor. Dacă încă și faci ceea ce-ți place, plăcerea se dublează. Fiind acasă și să scapi de rutina zilnică este important să mai faci și alte activități. Spre extindere și tind, sunt în realizarea planului, dar rămâne secret la moment”, a mai spus Greta.