Ții cure de slăbire, transpiri la greu în sala de forță, pentru că îți dorești să slăbești, iar sacrificiile pe care le faci nu îți aduc rezultatele pe care ți le dorești? Probabil greșești undeva. Iată cinci obiceiuri care te îngrașă.

Unele obiceiuri matinale te pot împiedica să slăbeșți sau, dimpotrivă, chiar te îngrașă. Iată la ce trebuie să fii atentă, conform publicației Entertainment Times:

Dormi prea mult

Somnul în exces este unul dintre motivele pentru care s-ar putea să nu reușești să slăbești. Ba chiar poate duce la îngrășare. Să dormi prea mult înseamnă să dormi mai mult de nouă ore pe noapte. Totuși, nici prea puțin somn nu este indicat – dacă dormi mai puțin de șapte ore noaptea, poate fi dăunător pentru organism. Câte un pui de somn ziua poate afecta negativ greutatea, așa că trebuie să fii atentă să rămâi în marja de opt, cel mult nouă ore de somn pe noapte.

Sari peste micul dejun

Orice ți-ar spune oricine, nu ar trebui să sari peste micul dejun. Dacă nu mănânci dimineața, metabolismul tău are de suferit, iar ceasul intern al corpului va fi dat peste cap. O consecință a acestui proces este că te îngrași. Lipsa micului dejun te lasă fără energie de-a lungul zilei și te vei simți letargică. În plus, poți avea pofte în timpul zilei și din această cauză există riscul să cedezi ispitelor și să consumi alimente nesănătoase.

Lipsa meditației

O sesiune de meditație dimineață devreme, în fiecare zi, te poate ajută să scapi de kilogramele în plus. Meditația ajută la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului. Dezechilibrul nivelului acestui hormon poate provoca un apetit excesiv și, implicit, creșterea în greutate. Încearcă să faci câteva ședințe de meditație după ce te trezești și vei vedea că te vei simți mai bine, vei fi mai eficientă și mai fericită.

Nu faci stretching

Exercițiile de mobilitate sunt importante pentru a te încălzi înainte și după un efort intens. Stretchingul ajută și la reducerea durerilor și a riscului de accidentare. Este, de asemenea, important și pentru a arde câteva calorii și, implicit, să slăbeșți puțin. Desigur, impactul zilnic este imposibil de cuantificat, dar pe termen lung orice efort contează. Yoga, de exemplu, este un mod minunat de a arde calorii dacă o practici regulat.

Nu bei destulă apă

Să-ți începi ziua cu un pahar de apă la temperatura camerei este un obicei excelent care contribuie la atingerea obiectivului de a slabi. Apă ajută la menținerea echilibrului în corp și previne tendința de a mânca prea mult. Hidratarea contribuie, de asemenea, la arderea caloriilor și ajută digestia prin eliminarea toxinelor. Îți permite, totodată, să faci mișcare. Cantitatea de apă necesară depinde de mai mulți factori, precum vârstă, nivelul de efort, umiditate și starea generală de sănătate.