Curățarea zilnică a pielii – eliminarea impurităților, excesului de sebum și chiar a reziduurilor de protecție solară (adică orice ce se poate acumula pe piele în timpul zilei sau al nopții) – este de fapt un proces definitoriu în rutina noastră de frumusețe. În plus, rețineți că o curățare corectă pregătește și pielea pentru rutina ulterioară. Dar avem multe situații în care nu realizăm ceva corect, fie din cauza că nu cunoaștem, fie din cauza că pur și simplu nu observăm acest fapt. 

Confundarea dintre demachiere și curățare

De fapt, ambele sunt total diferite și ambele sunt extrem de importante pentru rutina noastră zilnică. Pentru început, produsele cosmetice decorative trebuie înlăturate de pe piele cu ajutorul unui demachiant și abia după asta putem folosi un gel pentru curățarea facială. Aceasta și este curățarea alcătuită din două etape. Tot procesul este finalizat de toner, care are rolul de a înlătura impuritățile care au rămas și de a pregăti pielea pentru alte proceduri beauty.

Atenție! Înainte de orice proceduri în legătură cu fața, trebuie să spălați mâinile cât mai minuțios, de altfel, puteți provoca anumite daune.

Nu curățați pielea eficient

Atunci când nu se acordă suficientă atenție acestei proceduri, pot apărea anumite consecințe. Pot apărea erupții cutanate, bacterii în abundență și un exces de sebum care poate fi observat cu ochiul liber. O altă problemă ar fi cu hidratarea pielii, când nu sunt înlăturate toate impuritățile, apar un fel de blocaje pentru pătrunderea soluțiilor de hidratare.

Peelingurile vor ajuta la eliminarea excesului de sebum și la eliminarea celulelor moarte. Se recomandă această procedură de cel mult 2 ori pe săptămână. Dacă exagerați, epidermul va deveni mai subțire și proprietățile protectoare vor scădea.

Uneori, întreceți măsura la capitolul curățare

Ingredientele agresive pot afecta negativ bariera pielii – pot face pielea prea sensibilă sau chiar inflamată și iritată. Prin urmare, trebuie să fiți cât mai atenți în această chestiune: fără presiune, grabă și fără aplicarea a unui și același produs în extrem de multe straturi.

La acest capitol trebuie de știut și faptul că nu trebuie să ne spălăm fața cu apă fierbinte, pentru că aceasta din contra, va deshidrata pielea. Optați pentru apă călduță.

Utilizați produse pe bază de ulei

Desigur că aceste produse sunt foarte eficiente, mai ales în îndepărtarea machiajului impermeabil. Dar, în primul rând, pielea multor femei este foarte sensibilă la uleiuri și chiar și noi înșine poate nu știm deloc despre asta! În al doilea rând, deoarece uleiurile nesaturate sunt mai puțin stabile, ele pot contribui la îmbătrânirea prematură a pielii.

Dacă totuși preferați produse pe bază de ulei, mizați-vă pe jojoba și cocos, acestea sunt cele mai sigure.

Folosiți ștergarul

Se cunoaște că pe ștergar se acumulează o sumedenie de microbi, exact ca și pe pernă. De aceea, utilizarea acestuia poate provoca apariția unor afecțiuni. Deși e clar că nu vom putea utiliza câte un ștergar nou zilnic, este o alternativă. Pentru a preveni diverse situații, se recomandă să utilizăm șervețelele de hârtie, de unică folosință.

Sursă: marieclaire.ru