Dacă și tu te confrunți cu problema supărătoare a coșurilor de pe față, ar fi bine să știi că este posibil să faci câteva greșeli care te predispun la apariția lor. Folosești tratamente pentru a scăpa de coșuri, de multe ori te ajuți de mâini pentru a le stoarce, dar nu ajungi decât să facem mai mult rău. Conform specialiștilor consultați de la cosmopolitan.com, dermatologi și esteticieni, câteva greșeli pe care și tu poate le faci zi de zi te-ar predispune la aceste probleme ale tenului.

Nu te speli pe față înainte de culcare

Dacă ai obiceiul să nu te speli pe față înainte de a te pune la somn, ar trebui să revizuiești acest comportament. Chiar dacă stai în casă toată ziua, pe față se adună uleiuri și praf. Dacă nu le elimini de pe chip înainte de a te culca, nu faci altceva decât să strângi bacterii care îți pot infecta pielea, iar asta duce la apariția de coșuri.

Îți storci coșurile

Deși ești tentată să storci un coș de cum îl vezi că apare timid pe piele, ar fi bine să-ți înfrânezi acest obicei. Nu numai că îl poți transforma într-o cicatrice de care scapi mai greu, dar există riscul să împingi bacteriile în straturile mai profunde ale pielii și astfel să agravezi situația.

Fumezi

Toată lumea știe că fumatul este unul dintre cele mai nesănătoase obiceiuri. Fumul de țigară este nociv și pentru piele, scăzând producția de colagen și elastină, ceea ce duce la apriția ridurilor și mărește vizibilitatea porilor. Fumul irită pielea și o forțează să producă mai multe uleiuri, ceea ce înseamnă și mai multe coșuri.

Nu-ți speli fața de pernă destul de des

Dermatologii consultați de cei de la Cosmpolitan te sfătuiesc să speli fața de pernă la câteva zile. Frecarea tenului de pernă, mai ales dacă nu ai fața curată înainte de culcare, poate duce la inflamații și acnee. Mai mult, specialiștii recomandă să dormi pe o față de pernă din satin sau mătase, materiale foarte bune când vine vorba și de îngrijirea părului.

Îți usuci fața cu prea multă cremă anti-acnee

Cum vezi că apare un coș pe față, îl “sufoci” cu produse care să-l “extermine”. Conform specialiștilor, este o greșeală. Acidul salicilic sau peroxidul de benzoil sunt ingrediente cu mare efect în stoparea evoluției coșurilor, însă ar fi bine să nu exagerezi, pentru că doar ți-ai usca fața sau ai putea chiar să arzi stratul superior, înroșindu-ți tenul. Este recomandat să folosești aceste tratamente doar de două-trei ori pe săptămână și numai pe coșuri, nu pe întreaga față.

Ingredientele din produsele cosmetice pot duce la apariția coșurilor

Chiar dacă ai o rutină de îngrijire a feței pe care o respecți cu sfințenie, nu poți scăpa de coșuri. Această situație poate deveni frustrantă dacă nu știi care sunt ingredientele care te pot păcăli și care îți pot cauza erupțiile pe piele. Conform medicului dermatolog Jeanine Downie, uleiul mineral, de exemplu, un ingredient găsit în multe creme de față, îți poate astupa porii, ceea ce face ca tenul să fie mai predispus la apariția de puncte negre și coșuri. Uleiul de cocos, parfumurile din cosmetice și sodium lauryl sulfate sunt alte ingrediente care cauzează probleme similare.

Detergentul de rufe îți irită pielea

Unele chimicale din detergenții de rufe pot fi prea duri pentru piele. Reziduurile de pe prosoape sau de pe lenjeria de pat pot cauza apariția coșurilor pe față și pe restul corpului. Soluția? Cumpără detergent neparfumat sau ai grijă la cantitatea pe care o pui în mașina de spălat.

Mâncarea picantă și lactatele

Potrivit dr. Downie, mâncarea picantă strică pH-ul pielii și poate cauza apariția acneei mai ales în jurul gurii. Unele persoane au această reacție la gluten sau produse lactate. Un dermatolog sau un gastroenterolog te poate lămuri dacă ceea ce mănânci duce la apariția de coșuri.

Sursa: peroz.ro

Distribuie articolul: