Apa micelară conține particule numite micele care dizolvă rapid fardurile și murdăria, dar poate fi folosită și în alte moduri ingenioase. Iată câteva dintre ele:

Curățarea mâinilor, fără clătire
Ai testat câteva produse cosmetice? Sau ești în mașină, ți-ai refăcut machiajul și vrei să-ți cureți mâinile? Datorita formulei sale care nu necesită clătire, apa micelară este excelentă pe post de soluție pentru curățarea mâinilor. Aplică numai câteva picături, masează, apoi șterge cu un șervețel curat.

Curățarea pensulelor de machiaj folosind apa micelară
Cea mai sigură modalitate de a spăla pensulele de machiaj este cu apă călduță și șampon pentru copii. Dar când te grăbești și vrei să le cureți imediat, folosește apa micelară. Acest produs special conceput pentru dizolvarea fardurilor va acționa în profunzime, iar pensulele tale vor fi curate în câteva secunde. Umezește pensulele de machiaj cu apă micelara și șterge cu un șervețel. Murdăria va fi dizolvată și eliminată, fără să fie necesar să clătești.

Eliminarea parfumului persistent de pe piele
Nu-i așa că ți s-a întâmplat să testezi un parfum pe piele și să detești mirosul? Ca să scapi rapid de aromele care par să nu mai dispară, șterge zona pe care ai pulverizat cu o dischetă din bumbac pe care ai pus câteva picături de apă micelară. Acest produs miraculos va îndepărta rapid mirosul persistent. Funcționează și în cazul în care ai pulverizat din greșeală prea mult parfum pe piele.

Împrospătarea tenului cu apă micelară
Pune apa micelară într-un recipient cu pulverizator pe care să-l iei cu tine atunci când ai nevoie de o curățare rapidă și împrospătare a tenului. Pulverizează pe ten pentru a elimina excesul de sebum, praful și impuritățile atunci când faci drumeții în natură sau stai cu cortul. Bineînțeles, poți folosi această tehnică doar dacă nu ești machiată. Pulverizează pe ten, având grijă să ții ochii bine închiși. Șterge apoi cu un șervețel.

Curățarea petelor de machiaj de pe haine
Atunci când puțin ruj ajunge pe bluza ta preferată sau când fardul de pleoape se transferă accidental pe mânecă, apa micelară te poate salva. Este o soluție excelentă pentru îndepărtarea petelor de cosmetice de pe haine. Pune câteva picături de apă micelară pe pată și freacă bine cu o cârpă curată sau un șervețel. Pentru rezultate cât mai bune, curăță imediat ce observi pata.

Corectarea machiajului
Pune apa micelară într-un recipient mic, de tip travel size, și folosește-o pentru a corecta rujul întins, urmele de mascara de pe pleoape sau eyelinerul care s-a întins sub ochi. Înmoaie un bețișor curat pentru urechi în apa micelară și șterge cu grijă urmele de fard. Poți folosi această tehnică și pentru a corecta machiajul greșit, cum ar fi de exemplu rimelul de pleoape aplicat incorect.

Îndepărtarea genelor false
Apa micelară este soluția excelentă pentru dezlipirea genelor false. Este o soluție demachiantă sigură pentru zona ochilor, astfel că o poți folosi pentru a înmuia adezivul genelor false. Aplică apa micelară pe o dischetă demachiantă, așază discheta pe ochi și maseză delicat. Apa micelară va înmuia adezivul, astfel ca apoi vei putea dezlipi mult mai ușor genele false.

Curățarea tenului după sport
Una dintre cele mai bune modalități de a folosi apa micelară este aceea de a curăța tenul după sport. Aplică pe un șervețel sau pe o dischetă demachiantă și curăță tenul de transpirație, sebum, praf și alte impurități care îți pot afecta sănătatea pielii. Nu doar ca îți vei curăța tenul, dar vei obține și o senzație plăcută de prospețime.

Curățarea autobronzantului sau a urmelor de vopsea de păr
Atunci când aplici autobronzant sau când te vopsești, micile greșeli sunt inevitabile. În ambele cazuri, apa micelară poate fi o soluție excelentă. Fie că ți-ai pus vopsea pe urechi, fie căă ți-au rămas palmele colorate de la autobronzant, apa micelară te salvează. Secretul este să acționezi imediat și să freci zona pătată cu o dischetă pe care ai aplicat câteva picături de apă micelară.

SURSA

Distribuie articolul: