Aproape fiecare persoană știe că, pentru a economisi bani, trebuie să cumpărăm biletele de avion cu câteva luni înainte de călătorie ori să mergem în vacanță în afara sezonului. Dar beneficiile acestor metode se vor diminua, dacă nu cunoașteți unele lucruri care vă pot goli portofelul.

Iată care sunt greșelile pe care ar trebui să le evitați.

Nu informați banca despre plecare.

Majoritatea turiștilor nu anunță banca despre viitoarea călătorie. Dar în zadar, deoarece angajații v-ar putea bloca cardul, considerând că plata efectuată în străinătate este frauduloasă.

 Nu vă informați despre detaliile rezervării.

Verificați dacă acesta este prețul final al camerei rezervate, deoarece uneori prețul nu include taxele sau internetul este cu plată. În unele apartamente sau căsuțe din Finlanda, spre exemplu, turiștii trebuie să-și aducă propriile prosoape și lenjeria de pat ori să le închirieze de la proprietari pentru anumite sume de bani. Mai poate exista și o clauză care să ateste că, înainte de plecare, oaspetele trebuie să lase camera curată ori să plătească pentru acest serviciu.

Pentru a nu plăti în exces întrebați administratorul dacă veți avea nevoie de cheltuieli suplimentare în timpul sejurului.

Nu vă informați despre interdicțiile existente.

Majoritatea problemelor financiare din străinătate apare din cauza faptului că turiștii nu cunosc legile și nu se informează despre restricțiile țărilor în care pleacă. De exemplu la Veneția se interzice să vă întindeți pe bănci ori să faceți popas pentru a bea sau mânca. Acest lucru se poate face numai în zonele speciale. În Sri Lanka veți fi amendați la aeroport, dacă veți încerca să transportați mango sau ananas în bagajul de mână.

Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, căutați informații actualizate pe forumurile tematice pentru călători sau pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Să plătiți pentru apă în restaurantele franceze.

În Franța este stabilit de lege dreptul la apă potabilă gratuită. Dacă decideți să gustați ceva, dar nu doriți să cheltuiți bani pentru băuturi, spuneți-i chelnerului această fraza magică: „Une carafe d’eau s’il vous plaît”.

Important: trebuie să o spuneți în franceză.

 Plătiți în exces pentru apă în restaurantele din Dubai.

Nu numai în Franța există trucuri cu apa. Când comandați apă într-un restaurant trebuie neapărat să-i spuneți chelnerului pe care îl doriți: locală sau de import. Dacă nu veți face acest lucru, atunci în loc de un Masafi ieftin, vă vor aduce o sticlă de apă Evian.

Și dacă nu doriți să plătiți pentru apă, apoi trebuie să știți că noua lege prevede ca hotelurile și restaurantele să le ofere vizitatorilor apă de la robinet gratuit.

 Uitați de taxa turistică din Muntenegru.

Turiștii trebuie, în decurs de 24 de ore de la intrarea în țară, să se înregistreze la organizația turistică sau la secția de poliție. Acest lucru trebuie să-l facă agenția de turism. Dacă ați ales să călătoriți pe cont propriu, nu uitați de acest lucru deoarece proprietarii de apartamente pot uita să vă înregistreze. În acest caz veți fi amendați la aeroport.

Pentru a face acest lucru trebuie să-l rugați pe proprietarul apartamentului să vă scrie numele și adresa și, cu aceste date și pașaportul Dumneavoastră, veți merge la cea mai apropiată agenție de turism.

Nu vizitați muzeele în „orele fericite”.

Majoritatea muzeelor au oferte sau chiar puteți intra gratuit, dacă vă veți informa despre „orele fericite”. Intrarea la Luvru, de exemplu, este gratuită în fiecare vinere pentru persoanele care au până la 26 de ani și pentru toată lumea, fără excepție, în prima sâmbătă a fiecărei luni precum și pe 14 iulie.

Nu luați prânzul în cafenelele de tip bufet.

Sistemul „bufet” constă în faptul că vizitatorul plătește o sumă fixă ​​și mănâncă ceea ce dorește. În Barcelona, spre exemplu, puteți găsi asemenea oferte cu 11,5 EUR. Meniul include deserturi, paste, pizza, carne și supe.

Aceasta este opțiunea perfectă pentru cei care doresc să încerce mai multe feluri de mâncare.

Să cumpărați apă din magazinele din Thailanda.

Toată lumea știe că apa de la robinet în Thailanda nu este potabilă. Turiștii care nu doresc să plătească prea mult pentru apă iau exemplu de la localnici și cumpără apă de la mașini speciale. Pentru 0,13 lei puteți cumpăra 1,5 l de apă potabilă. În supermarketuri nu veți putea găsi asemenea prețuri. De exemplu 6 sticle de 1,5 litri vor costa în jur de 7 lei. Diferența este evidentă.

Sursa: fasingur.com 

 

 

 

Distribuie articolul: