Dimineața reprezintă cel mai important moment al zilei, deoarece în funcție de cum te simți sau de ce faci la primele ore ale zilei, așa va fi restul zilei. Dacă dimineața te-ai trezit morocănoasă sau obosită, tot restul zilei vei avea aceeași stare.

Totodată, trebuie să știi că și în cazul meselor principale ale zilei, lucrurile stau asemănător. Micul dejun reprezintă cea mai importantă masă a zilei. Dacă iei un mic dejun bogat în vitamine, fibre, proteine și minerale, ziua ta va fi plină de energie. Prin urmare, este necesar ca micul dejun să fie consistent, sănătos și plin de alimente care să-ți ofere aportul zilnic necesar de substanțe nutritive.

Mănânci prea multe alimente bogate în grăsimi
În momentul în care îți începi dimineața cu preparate grele, bogate în grăsimi, te vei simți leneșă toată ziua, deoarece și stomacul tău va digera extrem de greu mâncarea. Este de preferat să mănânci omletă cu puțină șuncă slabă, care să poate fi digerate fără prea mult efort. În acest mod te vei simți plină de energie de dimineața până seara.
Mănânci prea multe fibre
Fibrele sunt foarte benefice pentru organism, însă în cantități moderate. Consumul unei cantități exagerate de fibre duce la apariția balonării.
Te uiți la televizor în timpul micului dejun
Chiar dacă este o activitate extrem de plăcută, privitul la televizor în timp ce mănânci te îngrașă peste măsură. Această activitate te face să mănânci mai mult decât ar trebui și să nu mai ții cont de cât de repede mesteci și înghiți. Ca să nu te îngrași, este esențial să mănânci încet, să mesteci bine și în cantități mici.
Mănânci prea multe cereale
În momentul în care îți pui un bol plin cu lapte și bagi mâna în cutia cu cereale pentru a le pune în lapte, faci o mare prostie. În acest mod, nu realizezi care este cantitatea ideală de cereale pe care ar trebui să o mănânci și există posibilitatea de a întrece măsura.
Mănânci doar fructe
Fructele sunt extrem de gustoase și sănătoase, dar se pare că nu sunt foarte sățioase, fapt pentru care nu elimină foamea timp îndelungat. Dacă alegi să mănânci doar o portocală sau un măr dimineața, trebuie să știi că în cel mult 2 ore ți se va face foame la loc, moment în care vei mânca ceva rapid și la îndemână, doar pentru a liniști foamea. Ideal ar fi ca, pe lângă fruct, să adaugi măcar un ou fiert.
Elimini grăsimile din alimentație
Mulți oameni sunt de părere că, dacă elimină grăsimile din alimentație, automat vor pierde și din kilogramele în plus. Acest lucru este total greșit, deoarece organismul are nevoie de grăsimi pentru a funcționa în condiții normale. În plus, grăsimile sunt extrem de sățioase, lucru care reduce senzația de foame.

Consumi băuturi carbogazoase
În momentul în care bei cafea și apoi suc, nu faci o combinație deloc bună, fiindcă introduci mult prea mult zahăr în organism, lucru care poate fi dăunător în timp. Mai mult decât atât, consumarea sucurilor pe stomacul gol poate conduce la apariția arsurilor la stomac și, în timp, a ulcerului.
Preferi iaurtul cu fructe
Dacă iaurtul natural nu e pe gustul tău, poți opta pentru cel cu fructe. Iaurtul este o sursă importantă de proteine, calciu, dar cel cu fructe conține foarte mult zahăr. Este de preferat să prepari singură un iaurt cu fructe naturale.
Mănânci fast-food
Un preparat fast-food îți aduce aproximativ 300 de calorii în plus, față de un mic dejun consumat acasă. Dacă vrei să ai o siluetă de invidiat, renunță la acest obicei și învață să-ți prepari singură micul dejun acasă.
Preferi băuturile din fructe
Chiar dacă este necesar să mâncăm cât mai multe fructe și legume, sucurile din fructe nu sunt cele mai prietenoase cu organismul nostru. Fie că sunt acidulate sau naturale 100%, sucurile din fructe sunt extrem de bogate în calorii și zahăr, ceea ce poate duce la acumularea kilogramelor.
Bei doar sucuri verzi
În ciuda faptului că sunt extrem de sănătoase și naturale, sucurile verzi nu trebuie să înlocuiască o masă, pentru că conțin doar câteva legume, care nu pot genera energia de care ai nevoie pe parcursul zilei. Renunță la ele dacă nu vrei să nu te gândești constant la mâncare și să te simți mereu obosită.
Mănânci prea rapid
În fiecare dimineață ești pe fugă, te grăbești să le faci pe toate și să mai și mânănci. Chiar dacă nu ai timp să stai prea mult la masă dimineața, trebuie să știi că mâncatul pe fugă te îngrașă pe zi ce trece. Trebuie să îți plănuiești un interval de timp de aproximativ 20 de minute în fiecare dimineață în care să mânânci, pentru a nu te confrunta cu problema kilogramelor în plus.
Pui multă sare
Îți plac preparatele aromate, dar trebuie să înveți să renunți cât poți de mult la sare, deoarece reține apa în corp. Dacă nu vrei să iei în greutate sau să te trezești cu mâinile și picioarele umflate dimineața, redu cantitatea de sare pe care o mănânci.
Bei doar cafea
Există uneori momente în care sari peste micul dejun din cauza timpului limitat și preferi să bei doar o cafea pe fugă? Ține cont că o cafea nu trebuie să țină locul unei mese, pentru că nu îți poți lua energia necesară întregii zile doar din această băutură. Este necesar să mănânci câte puțin în fiecare dimineață, dacă nu vrei ca mai târziu să ai dureri și probleme cu stomacul.
Mănânci prea puțin
Este necesar ca dimineața să mănânci consistent, deoarece această masă îți oferă energia necesară activităților din timpul zilei. Renunță la cina bogată din fiecare seară și ia un mic dejun consistent și bogat în vitaminele și mineralele necesare.

SURSA