Geta Burlacu a avut mereu o relație foarte specială cu copii săi. În primul rând i-a tratat de la egal, respectându-le decizia și fiindu-le, în orice situație, și soră mai mare, și mamă. Apoi i-a încurajat în talentele și pornirile lor, fie că erau legate de muzică, fie că nu avea nicio tangență cu ea. Despre cât de mari s-au făcut, dar și ce succese au, Geta Burlacu ne-a povestit pe îndelete.

Face naveta Chișinău – Londra de… a și pierdut numărul

„Elvira este deja ușor mai independentă, fiind la o școală în Londra. Distanța este foarte mare și cred că tehnologiile nu ajută cu nimic un părinte care vrea să strângă în brațe copilul… poate doar câteva procente. Plecarea ei fost o decizie spontană, însă foarte bună. Ea e pasionată de fizică și matematică, dar și de chitară, pian și saxofon. A fost o oportunitate pe care nu am vrut să o pierdem. Niciodată nu e târziu să te oprești și să încerci altceva – asta îi spun eu, iată de ce nu pot spune ce va fi mâine. Stă într-o familie a unor prieteni, cărora eu le sunt foarte recunoscătoare. Merg la ea destul de des.”

Vezi și: Geta Burlacu despre fiica Elvira: „Ea mă educă până în prezent” (Foto)

geta copii 1

Face casă… cu doi trompetiști

„Sebastian studiază trompeta. Nu știu dacă a ales-o tocmai grație lui Petru, însă știu că Petru a avut o influență. Mie tot îmi place mult acest instrument: este bărbătesc și suav… În aprilie Seby a fost la Londra, la un concurs organizat de „Witgift”. A luat un premiu și astfel am hotărât să rămânem acolo. A dat examene la o școala bună cu profil muzical și… a obținut bursa, așa că din septembrie continuăm acolo. Paralel cu muzica va face și matematica, și business – acestea au fost opțiunile sale. Internetul deschide foarte multe posibilități, iar călătoriile… și mai multe.”

geta cu seby

 

Face eforturi să înțeleagă… ce are în comun muzica și matematica

„Oamenii de artă schimbă des prioritățile în viață – asta știu sigur și mai știu că niciodată nu este târziu să o facă și Elvira, și Seby, dacă ei vor dori. Eu mă strădui să le dau o paletă mare de posibilități și să le valorificăm împreună. Elvira îmi spune că fizica și muzica, matematica și muzica sunt surori. Mie îmi e un pic greu să înțeleg. Matematica este muzica științelor, spunea Pitagora – la ea cred că e cam tot așa, sau chiar invers. Eu doar o admir, știu că nu îi e ușor, însă îmi este foarte interesant ce va ieși din aceste experimente, pentru că ea muncește foarte mult, deja și la compoziție.”

geta si elvira

Face eforturi să fie.. o soră mai mare, dar cu autoritate de părinte

„Simt că ei deja sunt adolescenți: copiii mei deja se șușotesc: „mama asta nu e pentru maturi”! Mă și pune pe gânduri uneori și tot mai des conștientizez că trebuie să am cu ei o comunicare permanentă, de parcă aș fi o soră mai mare. În același timp vreau să păstrez autoritatea de părinte, acel mijloc de aur sau muchie de cuțit, care să marcheze faptul că le sunt mamă. Mă strădui să le ofer multă dragoste și comunicare, doar așa încerc să le înțeleg mai bine vârsta și aspirațiile.”

geta copii colaj

Citește și: Geta Burlacu, artistă emerită: „Mă simt bine oriunde în lume, însă definitiv nu voi pleca niciodată”

Geta Burlacu, alături de Sebastian și Elvira au participat la emisiunea „Matinalii” de la TVR:


Foto/Video: Facebook.com/Matinalii