Dovleacul poate fi consumat în cele mai diverse forme, iar toamna este sezonul sau. Iată cum poți prepară cei mai simpli biscuiți. Această rețeta este simplă, vegană și nu conține zahăr alb, ci o varianta mult mai prietenoasă – zahărul din cocoș. Totodată, ea nu conține nici gluten, fiind potrivită pentru orice stil alimentar.

Aromele acestor biscuiți pot fi mai subtile sau mai intense, în funcție de preferințele tale. Acestea fiind spuse, pregătește ingredientele și apucă-te de treaba. Nu va dura mai mult de jumătate de ora!

Rețeta de biscuiți cu dovleac vegani, fără zahăr și fără gluten

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

95 g făină de migdale
40 g făină de cocos
4 linguri semințe de in rasnite
2 lingurițe praf de copt
6 linguri zahăr de cocos
2 lingurițe condiment Pumpkin Spice (mix de scorțișoară, anason, cuișoare, cardamom, ghimbir)
120 g piure de dovleac
80 g unt de arahide
o esență de vanilie
un praf de sare

Cum se prepară rețeta de biscuiți cu dovleac:

Pentru început, asigura-te că ai piureul de dovleac. Îl poți prepară singură, băgând dovleacul la cuptor și trecând apoi miezul prin blender, sau folosind varianta la borcan, cumpărată din supermarket.

De asemenea, amestecul Pumpkin Spice poate fi și el făcut în casă sau cumpărat direct în formă finală.

Pune toate ingredientele uscate într-un bol încăpător și amestecă-le bine, pentru a se întrepătrunde: făină, semințele de in, zahărul, condimentele, sarea.

Separat, amestecă piureul de dovleac cu untul de arahide și cu esență de vanilie. Încorporează totul într-o pastă omogenă, pe care apoi o vei adaugă peste ingredientele uscate. Amesteacă din nou, până ai un aluat omogen.

Preîncălzeste cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi tapetează o tavă cu hârtie de copt. Modelează biluțe din aluat, apoi pune-le în tavă și aplatizează-le ușor cu palma. Lasă puțin spațiu între ele.

Coace biscuiții timp de 13-15 minute sau până când sunt ușor aurii la suprafață. Îi poți consuma calzi sau reci, ca gustare sau ca mic dejun, cu un pahar de pumpkin spice latte.

Sursa: andreearaicu.ro

Distribuie articolul: