Hidratarea organismului nu se rezumă doar la conumul de apă. Specialiştii susţin că 20% din lichidul de care corpul are nevoie provine din alimente.

În timp ce alimentele bogate în proteine, fibre insolubile şi sarea pot avea efect deshidratant, există legume şi fructe care, prin conţinutul de săruri hidratante şi minerale, acţionează într-un mod asemănător băuturilor izotonice folosite de sportivii profesionişti.

Castraveţi

Castraveţii au un conţinut de apă de 96%. Ideali post-antrenament sau după o mahmureală, un studiu al Universităţii din Aberdeen arată că aceştia produc aceleaşi niveluri de hidratare ca dublul volumului de apă, datorită sărurilor minerale care imită echilibrul natural al electroliţilor organismului, scrie saga.co.uk.

Căpşune

Căpşunile au un conţinut de apă de 92%. Consumul minunatelor fructe este asociat cu scăderea în greutate, cu întărirea sistemului imunitar, cu menţinerea pielii frumoase, cu albirea dinţilor si nu numai. Bogate în vitamina C, acestea ajută la întărirea oaselor şi a dinţilor.

Roşii

Există un motiv bun pentru care roşiile reprezintă piatra de temelie a dietei mediteraneene. Ajută organismul să rămână hidratat, acestea având un conţinut de până la 94% apă. În plus, roşiile concurează cu citricele în privinţa conţinutului de vitamina C, dar sunt bogate şi în vitamina A şi antioxidanţi. Beta-carotenul, luteina şi licopenul sunt trei dintre substanţele cu un rol important în detoxifierea organismului.

Spanac

Când este vorba de hidratare, menţinerea unui echilibru de săruri minerale este la fel de importantă ca şi consumul suficient de apă. Spanacul este cea mai bogată sursă alimentară de magneziu. Acesta previne ulcerul gastric, protejează creierul şi reduce tensiunea arterial.

Distribuie articolul: