Frigărui de posc și ananas… Pentru unii ar putea suna un pic ciudat. Dar combinația este bună, nu-i așa? Așa că, dacă ai decis că vrei să o încerci, iată cum se face.

Porții pentru 4 persoane
Timp de preparare: 35 minute
Timp de preparare în rolă: 20 de minute
Categorie: Carne

Ingrediente pentru prepararea frigăruilor de porc și ananas
800 gr. de carne de porc
1 fruct de ananas
sare
1 ardei gras roșu
12 linguri de miere
4 linguri de sos de soia
12 linguri de oțet de sherry
12 linguri de ketchup

Cum se prepară frigărui de porc și ananas
Pentru a face niște frigărui delicioase de porc și ananas, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să pregătim ananasul. Se curăță, se scoate miezul și se taie în jumătate. Apoi, tăiem fiecare dintre jumătăți în cuburi.

Apoi tăiem carnea în cuburi de aproximativ aceeași dimensiune cu bucățile de ananas. Ulterior, spălăm ardeiul, și îl tăiem, îndepărtând semințele, în bucăți de aceeași dimensiune cu ingredientele anterioare.

Se toarnă puțin ulei pe un grătar și se lasă la foc mediu. În timp ce se încălzește, facem frigăruile, alternând bucățile de carne, ananas și piper.

Pentru a face marinada, puneți oțetul, mierea, sosul de soia și ketchup-ul într-un recipient și amestecați. Apoi, cu ajutorul unei pensule de bucătărie, dăm frigăruile cu marinadă si le punem pe grătar. Le lăsăm să se gătească pe o parte și, când s-a făcut asta, le răsturnăm, le dăm din nou cu marinada pe care am pregătit-o și le gătim pe cealaltă parte. Vom repeta operația de câte ori este nevoie până vedem că carnea este gata.

La final, punem frigăruile pe o tavă și… gata de servit! Absolut delicios!

Distribuie articolul: