Această salată cu ton va fi deliciul sărbătorilor tale. Este o rețetă care poate fi rapid preparată și cu care dai mereu bine. Prăjitura cu ton te va scoate din multe necazuri. Ideal pentru a sărbători sau pur și simplu pentru a lăsa mâncarea pregătită din timp. Vă asigurăm că, deși o puteți ține la frigider pentru a o termina a doua zi. Pregătește-o și surprinde-i pe cei dragi.

Ingrediente pentru 6-8 persoane

12 felii de pâine fără crustă
250 g de conservă de ton
150 g măsline umplute
4 ouă
50 g porumb dulce
1 roșie
maioneză
arpagic, ridichi si salata verde pentru decorare

Urmăriți varianta video de pregătire a salatei pentru a vă face o impresie mai clară.

1. Tapetați forma cu folie transparentă de bucătărie pentru a ușura desfacerea salatei cu ton rece. A fost folosită o matriță de 29 de centimetri lungime, 10,5 lățime și 8 adâncime.

2. Pune ouăle la fiert. Imediat ce apa începe să fiarbă, lasă-le 10 minute și vor fi gata. Se ia de pe foc și se răcește cu apă de la robinet.

3. Puneți roșiile tăiate cubulețe într-un bol, măslinele feliate (rezervați mai multe măsline pentru decor), ouăle tăiate bine, tonul, 2 sau 3 linguri de porumb dulce și maioneza după gust. Se amestecă bine toate ingredientele. Păstrează câteva măsline și câteva bucăți de ton pentru a decora salata. Este foarte important ca atât măslinele, cât și uleiul să fie păstrate în lichidul lor, astfel încât să nu se usuce.

4. Așezați feliile de pâine pe bază. Tăiați feliile pentru a le potrivi bine pe bază. Baza trebuie acoperită complet. Întindeți deasupra un strat de umplutură. Deasupra, un alt strat de pâine feliată și din nou un strat de umplutură. La final, un alt strat de pâine feliată și un alt strat de umplutură.

Este foarte important să ajungi la toate colțurile matriței cu umplutura pentru ca atunci când o scoți să aibă o formă frumoasă. Terminați salata cu un strat de pâine. Acoperiți salata cu folie de plastic pentru ca pâinea de la suprafață să nu se usuce și păstrați-o la frigider pentru cel puțin o jumătate de oră.

5. Desfacem salata cu ton. Scoateți folia transparentă și puneți pe farfuria pe care urmează să o serviți. Scoateți folia de bucătărie și puteți începe să o decorați.

6. Decorează salata după bunul plac. În decorarea salatei cu ton puteți fi foarte creativ/ă. Deasupra se întinde un strat de maioneză, se toacă puțin pătrunjel și se decorează cu ton, măsline feliate, porumb, ridiche. Deja e gata de servit și de mâncat.

7. Savurează salata împreună cu familia atât de sărbători, cât și la mesele zilnice.

Daca ai de gând să o decorezi a doua zi, ține prăjitura bine acoperita cu folie și toate ingredientele de decor în frigider bine protejate și acoperite pentru a nu se usca.

 

Distribuie articolul: