Cadourile reprezintă o modalitate prin care demonstrăm celor din jurul nostru cât de mult îi apreciem și ținem la ei. Nu contează dacă acestea sunt scumpe sau nu, contează să fie dăruite din inimă. 

Indiferent că primești sau faci un cadou, expertul William Hanson este de părere că trebuie respectate câteva reguli de etichetă.

Când vorbim despre o aniversare lucrurile sunt simple, dar cum ar trebui să procedezi în perioada Crăciunului, atunci când simți nevoia să le faci cadouri tuturor prietenilor? Probabil că de multe ori ai făcut un cadou știind că vei primi și tu unul, însă o regulă importantă spune că un cadou nu ar trebui făcut pentru a primi altul la schimb, ci ar trebui oferit din suflet, unor persoane apropiate.

Dacă și s-a întâmplat să primești un cadou din partea unei persoane, iar tu nu i-ai cumpărat nimic, nu ar trebui să îți faci prea multe griji și nici să mergi la primul magazin pentru a te revanșa. William Hanson spune că este suficient să le mulțumești acestor persoane și să le faci cadouri cu o altă ocazie, potrivit thesun.co.uk.

O altă dilemă legată de cadouri este suma care ar trebui cheltuită, mai ales în cazul în care un membru al familiei are un venit mai mare decât ceilalți. Regula spune că oferirea unui cadou nu ar trebui să se transforme într-o competiție, iar dacă venitul tău este mai mare, cadourile nu ar trebui să fie foarte scumpe, asta pentru a nu-i face pe cei dragi să se simtă inferiori.

Un alt lucru de care ar trebui să ții cont atunci când faci un cadou este împachetarea acestuia. Folosirea pungilor de cadou este considerată de experți o greșeală, acest gest arătând că persoana care a oferit cadoul nu a depus prea mult efort pentru a face acest lucru.

În cazul în care ai primit un cadou care nu ți se potrivește, poți rezolva această problemă donându-l unor persoanele care au nevoie de el. Dacă faci asta trebuie să te asiguri că persoana care ți-a oferit darul nu va afla niciodată acest lucru.

SURSA