Surorile Dana și Violette Basoc oferă prin fiecare creație Raquette un stil rafinat și feminin, care a lăsat cucerite mii de femei speciale din Moldova, cât și peste hotarele ei. Revista noastră le-a provocat pe surori să-și arate propria garderobă, care s-a dovedit a fi una în acord stilul pe care îl vedem în colecțiile lor.

Pot descrie brandul Raquette drept unul fin, rafinat și întotdeauna feminin, puțini știu însă, care este stilul vostru personal. Cum l-ați caracteriza?

 Dana: Exista un cuvânt care defineste perfect stilul meu – „negru”. E culoarea care mă salvează în orice situație, de altfel, e preferata mea. Dupa mine, negru poate fi potrivit și atunci când port casual, sport, elegant sau sexy. Sunt o fană înrăită a salopetelor și a rochiilor long midi. În garderoba mea se regăsesc în jur de 7 little black dresses și vreo 8 jumpsuits.

Violette: Sunt adepta ținutelor masculine, asortate cu accesorii sau încălțăminte fină și viceversa. Îmbrac doar piese care mă fac să mă simt în același timp foarte sigură și cool.

Moda și tendințele sunt oarecum relative. Purtați ceea ce e actual sau pur și simplu știți să oferiți actualitate oricărei ținute?

Dana: Dupa cum ai observat, o parte substanțială din garderoba noastră este formată din itemi Raquette, care au fost întotdeauna niște piese esențiale, reinventate și adaptate tendintelor. E clar că ținem cont de tendințe, însă având niște piese-cheie în garderoba, poți adăuga actualitate oricărei ținute. 

t de des apare între voi o diferență de gust și stil? 

Avem stiluri diferite. Dar se întâmplă să fim oricum pe aceeași undă.

Ce anume le-ati putea sugera femeilor de la Chișinău să schimbe sau să adauge în stilul lor?

Dana: Să dozeze accesoriile și machiajul atât în ținutele de zi, cât și de seară, pentru a-și contura un stil mai relaxat. Să-și simplifice ținutele, pentru ca „less is more”.

Violette: Eu fiind la București am început să port foarte mult negru, iar atunci când călătoresc port mai mult nuanțe neutre. În general, am observat ca fiecare oraș are specificul său, care corespunde și stilului de viață a localnicilor săi. Totuși aș vrea să văd mai multe ținute effortless atunci când vin acasă, pentru că se poartă naturalețea.

Care sunt piesele preferate din gardeoba voastră?

Dana: O să mă repet, tot ce e negru 🙂

Violette: Rochiile tip trench Raquette și pantofii. Absolut toți 🙂

 Se spune că fiecare designer, creator sau stilist are acasă o garderobă la fel de vastă cum e în magazin. La voi așa e?

La noi lucrurile stau un pic diferit. Nu încurajăm consumerismul, așa că în garderobele noastre o să vedeți chestii foarte versatile și practice. Obișnuim o dată pe an să donăm hainele care nu le mai purtăm, organizatorilor de târguri cu scopuri caritabile.

Pentru a-ți crea un stil e nevoie de creativitate sau bani?

Știi, suntem ambele de părere că pentru definirea unui stil unic și mai ales, memorabil, e nevoie, în primul rând, de bun gust. După care urmează creativitatea și, în ultimul rând aspectul financiar. Este foarte important să alegi piese basic atât pentru portul cotidian, cât și pentru evening wear, piese care să le poți încadra în orice ținută.