Unele dintre cele mai inteligente și neobosite femei din țară s-au întâlnit la Berd’s Design Hotel, unde au gustat din cașcavalul, parmezanul, vinul, dar și din cultura italiană.

De dragul lor a muncit luni bune Women Adventure Moldova, ca să pregătească o ediție gustoasă a evenimentului deja bine cunoscut – Women’s Day in Chisinau. 

Irina Milos Ciurea, organizatoare, fondatoare „Women Adventure Moldova”: „Femeile noastre caută astăzi să afle cum să fie mai frumoase , să iasă din zona de confort, din rutină, să se distreze un pic, dar inteligent, aflând noutăți din business, psihologie și frumusețe. Sunt foarte mândră că ajungem la ediția a treia. Primele două au fost cu tematică locală, acum am hotărât să aducem note italiene, am adus ca speakeri bărbați, ceea ce nu a mai fost până acum.” 

Fondatoarea asociației Renaște Femeia, Sanda Diviricean, a încins spiritele în sală cu întrebarea despre cine ar trebui să fie capul familiei. S-a demonstrat că femeile, deși se vor protejate de bărbat, nu sunt pregătite să îi cedeze puterea. Vor să conducă în cuplu.

Sanda Diviricean, fondatoare, Asociația „Renaște Femeia”: „La acest seminar eu vorbeam despre cum se manifestă energia bărbatului și energia femeii de la începuturile timpurilor. Ziceam că bărbatul era cel care ieșea din peșteră și mergea să prindă ursul, să aducă hrană în casă, iar femeia e cea care crea atmosfera din peșteră.”

Ecaterina, oaspete: „Chiar la trainingul făcut de doamna Sanda ziceam că am o fată de 36 ani, s-a început  o ceartă de la bani în familia ei, cică i-a cheltuit, nu i-a administrat cum trebuie. La următorul salariu fiica i-a zis soțului să administreze banii. Se fac 5 ani de atunci și s-au terminat discuțiile.”

Excelența sa, Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, a surprins publicul atunci când a dezvăluit că s-a căsătorit acum 4 ani, la vârsta de 43 de ani:

„Desigur, potrivit standardelor moldovenești, poate fi considerată târzie căsătoria la această vârstă. În Italia însă, devine tot mai frecventă, căci femeile vor deseori să aibă grijă de carierele lor și atunci trebuie să învețe să împace cariera cu viața privată.”

Vorba dulce italiană și gustările delicioase servite Brandul Casa Rinaldi în Moldova, s-au încununat cu sfaturile despre frumusețe, venite de la Carlo Iacullo, fondator WeHair Academy Italia. Cam așa au regăsit, reinventat și au valorificat femeia din ele invitatele evenimentului Women’s Day in Chisinau. Noi visăm deja la a patra ediție a evenimentului, cel puțin la fel de aromată și utilă.