Vestea tragică despre moartea fiicei și nepoatei sale în accidentul de la Bahmut i-a fost comunicată de cealaltă fiică a sa. Mama tinerei de 21 de ani, decedată împreună cu bebelușul ei de 3 luni într-un accident provocat de șeful Procuraturii Ungheni, a dezvăluit că a împrumutat bani de la rudele din străinătate și a luat un credit pentru a acoperi costurile înmormântării. Femeia, într-un interviu cu Adrian Prodan, a afirmat că nu poate ierta inculpatul și a exprimat indignarea față de situație, scrie Unimedia.

Cealaltă fiică și-a anunțat mama despre tragedie: „Nu-mi venea a crede. Duminică dimineața m-am dus la ea și am plecat împreună la morgă, la Călărași, dar deja era dusă la Chișinău. Nu mi-au explicat de ce, cred că tot de ei a fost pus la cale, să nu vedem cum au călcat-o, cum a mers mașina peste ea. Când ne-au adus-o acasă, era toată învelită în peliculă”, a relatat femeia

Se zice că mergea pe dreapta căruța, regulamentar, iar el, ca să nu dea în TIR, a dat în căruță. Au decedat deodată 4 oameni, copilul mic de 3 luni și fata de 21 de ani”, a mai adăugat aceasta.

Fiica  locuia la Bahmut, dar a decis să o înmormânteze la Vălcineț: „Noi am crescut-o aici de mică, fără tată, aici am vrut și să o înmormântăm”.

Până ca fiica și micuța decedată, nu au fost aduse de la Capitală, rudele procurorului s-au apropiat de femeie: „Au zis să facem ca lumea, să o înmormântăm. Fata mea nu a fost de acord cu așa bani, cu 15 mii de lei de persoană, a spus că nu facem nimic cu așa bani. Acum totul e scump, numai mâncarea cât costă. M-ar rugat de rudele de peste hotare să-mi trimită bani, au trimis frații, surorile, am luat și un credit de 4 mii de lei de la bancă.

Femeia declară că cei aflați  în căruță nu ar fi fost în stare de ebrietate: „Ce vor mai zice, nu erau beți, eu în aceeași zi am vorbit cu fata la telefon. Mi-a spus că vrea să vină la mine, dar nu are bani de drum. I-am spus că nu am nici eu, dar dacă va găsi ea, să mă sune. Nu m-a mai sunat”.

Mama tinerei omorâte refuză să creadă și mențiunile  avocatului procurorului care a produs accidentul, precum că bărbatul care conducea căruța nu ar fi fost echipat: „Era echipată și căruța, și căruțașul, mereu îmbrăca jacheta, de fiecare dată”.

La fel, femeia neagă că ar fi cerut câte 100 de mii de lei de la procuror, pentru fiecare rudă decedată: „Noi nu am cerut nimic, așa ceva nu a fost. Spun asta ca să fie dreptatea de partea lor”.

Tânăra de 21 de ani, care a murit în accident, are o fetiță de 4 ani: „Lasă să aibă grijă de fată până la 18 ani, s-o crească. A rămas fără mamă, și fără tată, și fără casă, pe drumuri”.

Femeia spune că nu este gata să-l ierte pe cel care i-a ucis fiica și nepoata: „Cum va spune legea, copilul meu putrezește cu un copil mic alături, ce fel de drepturi are acest om? Fata mea ar mai fi trăit, și-ar fi crescut cei doi copilași. A lăsat doi morți în cimitir, nu iertăm așa om”.

Ancheta privind gravul accident de la Bahmut, în care un autovehicul a lovit o căruță plină de oameni, este în desfășurare. Procurorul Nicolae Pîrău, responsabil de caz, a declarat recent pentru UNIMEDIA că se va efectua o expertiză autotehnică.

Evenimentul tragic a avut loc pe 20 octombrie 2023, în regiunea satului Bahmut din raionul Călărași.

Patru persoane, inclusiv un copil, membri ai aceleiași familii, au pierit în urma accidentului, conform anunțului făcut de Poliție.

Șoferul autovehiculului implicat în accident este presupus a fi șeful Procuraturii Ungheni.

Procuratura Generală a confirmat că procurorul aflat la volanul mașinii implicate în accident a fost reținut, iar procurorii intenționează să ceară arest preventiv.

O cauză penală a fost inițiată în urma accidentului, iar din cauza implicării unui procuror, Procurorul General interimar a preluat urmărirea penală.

La 22 octombrie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis 30 de zile de arest pentru procurorul anchetat în cazul accidentului de la Bahmut.

Rudele familiei afirmă că procurorul conducea cu viteză excesivă și solicită dreptate, declarând că nu doresc bani, ci doar adevărul.

La 30 octombrie, Curtea de Apel a respins recursul avocaților procurorului inculpat, menținându-l în continuare în arest preventiv.

Distribuie articolul: