Aventura de care are parte Nicoleta Zisu și familia ei, pentru mulți ar fi posibilă doar în cele mai aventuroase vise! Cei 4 membri ai familiei au pornit la o călătorie lungă în care au reușit deja să viziteze 43 de state într-un singur an, ezitând să oprească la hoteluri sau cazări, dar având cu ei casa lor pe roți, relatează Apostrof.md. Mai multe detalii, află în cele ce urmează. 

Așadar, ce i-a determinat să se mute cu traiul într-o … autodubiță?

„Stresul de la serviciu, închiderea companiei soțului, separarea de partenerii de afaceri într-un mod neașteptat și neplăcut, dar și simpla dorința de a explora lumea. Problemele de la locul de muncă al soțului ne-au dat impulsul de care aveam nevoie. Deoarece fetele încă nu sunt la școală, părea că e timpul potrivit pentru îndeplinirea unui vis. Nu am stat deloc la un hotel de când călătorim cu van-ul.”

Familia e pe drumuri, fără o viză de reședință undeva, în această lume, din anul 2019

„ Am locuit cam 17 ani în New Hampshire, suntem cetățeni români/americani, dar nu avem momentan o casă fixă, doar cea pe roți! Pe 20 octombrie am pornit la drum cu van-ul (autodubița), neștiind exact unde o să ajungem și cât vom fi pe drum. La început, căutam un mic Recreational Vehicle (autobuz dotat cu tot ce trebuie, ca o casă de locuit), dar nu părea potrivit pentru noi, așa că ne uitam deja la trailers (rulote). Până la urmă, am decis că un van e cel mai potrivit pentru noi. I-am făcut mici schimbări, l-am testat într-o plimbare scurtă până în Canada. Iar în Iulie 2019 ne-am împachetat toate catrafusele, am pus în depozit tot ce vrem să păstrăm, ne-am parcat van-ul în curtea prietenilor și am plecat în Europa. Ne-am oprit un pic la Madrid, a urmat Belgia, am trecut prin Olanda și Franța dacă tot eram în zonă, dar o mare parte din vară am petrecut-o la Galați cu părinții. Am mai vizitat un pic prin țară, iar în Octombrie, în drum spre State, ne-am oprit și în Italia cam 10 zile.”

Până astăzi au făcut peste 60 de mii de kilometri, au vizitat 43 de state și 50 de parcuri naționale

„În plus, am condus până în sudul Mexicului, unde am trăit o experiență de neuitat. Încercăm să trecem prin zonele din wish list-ul nostru cât e încă destul de cald afară, nu vrem să stăm prea mult în autodubiță. Visăm să ajungem în parcurile naționale Yellowstone, Yosemite, Badlands și în orașul Portland sau Seattle!”

Ce poartă ei în călătoria vieții lor, dacă se vor opri vreodată și despre cea mai importantă lecție a acestei călătorii citește pe Apostrof.md

Sursa: Apostrof.md

Distribuie articolul: