Cu toții am auzit de acnee, iar majoritatea chiar se confruntă cu ea. Potrivit bioclinica.ro, acneea afectează mai mult de 85% dintre adolescenţi, însă, deseori, se poate extinde şi la vârsta adultă. 

Acneea poate să apară la orice vârstă și este provocată de mai mulți factori. Aceștia pot fi genetici, hormonali, legați de alimentație sau de produsele cosmetice pe care le folosim. Astfel, astăzi vom vorbi doar despre un factor și anume ce ține de alimentație, pentru că problemele mereu se rezolvă din interior. 

Foto: stropconcept.ro

Banalul „noi suntem ceea ce mâncăm” este foarte relevant practic întotdeauna, dar în special atunci când vorbim despre acnee. Mai jos prezentăm patru alimente de evitat (sau de redus) și patru de adăugat în alimentația ta. 

Evită:

Produse lactate

Motivul pentru care produsele lactate provoacă erupții cutanate este că vacile sunt mulse de cinci ori mai mult decât înainte. Din cauza stresului, nivelul de progesteron din lapte devine de câteva ori mai mare. Astăzi laptele, chiar dacă este organic, are niveluri ridicate de hormoni de stres, inclusiv cortizol, care este cel care provoacă acneea.

Carbohidrați rapizi

Conform bazaar.ru, nutriționiștii recomandă întotdeauna eliminarea carbohidraților rapizi. Cert este că acestea sunt cele mai inutile substanțe. O astfel de mâncare nu va aduce decât o creștere bruscă a zahărului în sânge și probleme ale pielii.

Ulei de cocos

Foto: paradisulverde.com

În ciuda popularității uleiului de cocos, consumul excesiv al acestuia poate duce la efecte neplăcute asupra pielii.

Ciocolata

Ciocolata este o cauză foarte frecventa a acneei, iar dacă unii recomandă ciocolata cu un conținut de cacao peste 70% pentru pierderea în greutate, atunci ciocolata cu lapte este mai puțin periculoasă pentru acnee. Cert este că pudra de cacao acționează ca o componentă dăunătoare în acest caz, astfel se provoacă apariția acneei.

Adăugă:

Probiotice

Probioticele sunt cele care ne ajută, atunci când este vorba despre un intestin sănătos și, ca urmare, o piele frumoasă. Ei se găsesc în cantități impresionante în chefir.

Acizi grași omega-3

Foto: secom.ro

O altă substanță uimitoare care ajută aproape în orice, de la încetinirea îmbătrânirii până la normalizarea somnului este omega-3. Acesta are efecte benefice asupra pielii și ajută la combaterea acneei.

Antioxidanți

Foto: raportuldegarda.ro

Fructele de pădure și verdețurile sunt cele mai bune ajutoare în lupta împotriva acneei. Antioxidanții pe care îi conțin pot nu numai să reducă erupțiile, dar și să ofere pielii o strălucire sănătoasă.

Zinc

Nucile, în special caju și migdale, sunt bogate în zinc. Bananele sunt și ele pe această listă. Principalul lucru este să urmărești cantitatea, deoarece aceste alimente sunt destul de bogate în calorii.

Tu ce alimente cel mai des consumi, din lista cu „adaugă” sau „evită”?