Timp de două săptămâni, britanicul David Able este intens monitorizat de medici. Acesta se afla la bordul navei de croazieră Diamond Princess, cu 3700 oameni puși în carantină, iar zilele trecute a fost transferat la un spital din Japonia.

În timp oamenii de știință încearcă să depisteze un medicament și un vaccin împotriva noului coronavirus, CVID-19, iar medicii pot cu greu explica simptomele acestuia, deoarece ele diferă de simptomele unei răceli obișnuite, victimele încearcă să-i ajute, descriind în detalii senzațiile pe care le au.

Printre victime se regăsește și britanicul David Able care, pe 5 februarie, a fost plasat în carantină pentru 14 zile, alături de ceilalți pasageri (nr 3700 de persoane) ai navei Princess Diamond, după ce la unul dintre ei a fost depistată infecția coronavirus. Ulterior alte 621 de persoane au fost infectate, iar David și soția sa Sally sunt acum sub supravegherea specialiștilor, fiind transferat pe 20 februarie într-un spital japonez.

Bărbatul, în vârstă de 74 de ani, a dezvăluit de pe patul de spital, ce senzații a avut atunci când s-a îmbolnăvit.

„Mă simțeam ciudat și eram aproape de leșin. Aveam senzația că toți porii s-au dilatat. Medicii ne-au făcut investigațiile de rigoare, iar acum știm ce se întâmplă. Ne-am îmbolnăvit (fără să știm acest lucru), iar boala încă nu a trecut în pneumonie. Mâine vom avea parte de alte investigații, mai riguroase… Scanarea cu razele X a cutiei toracice, Electrocardiograma, analiza urinară… etc. Sunt încrezut că eu și soția mea suntem în mâini bune”, a povestit bărbatul joi, pe pagina sa de facebook.

Pe nava Diamond Princess se aflau trei cetățeni ai R. Moldova, parte din ehipaj. Dintre aceștia, o femeie deține și cetățenia României și a menționat că nu intenționează să revină în R. Moldova, a declarat serviciul de presă al MAEIE.

 

Distribuie articolul: