Noi, femeile, am face orice pentru a scăpa de părul nedorit de pe corp, mai ales acum, în sezonul estival. Există multe metode la care am putea apela pentru a scăpa de firele de păr nedorite așa că, una dintre soluțiile propuse de cosmetologia modernă este epilarea cu zahăr – sugaringul.  

Ludmila Vasilean activează în acest domeniu de mai bine de 3 ani și am provocat-o să ne povestească mai multe despre procedura care a devenit un trend în rândul femeilor- sugaringul.

Hai să începem simplu, ce reprezintă procedura sugaring?

Sugaringul este o metodă naturală de îndepărtare a firelor de păr cu pastă de zahăr, prevăzută pentru orice tip de piele, chiar și persoanele care au pielea sensibilă pot apela la această procedură. O procedură noninvazivă și naturală.

Ce trebuie să știe fiecare femeie înainte să ajungă la această procedură? Cum trebuie pregătită pielea?

Pentru început e recomandat ca înainte de procedură să facem un duș călduț. Cu o zi înainte de procedură se folosește un scrub (mai dur sau mai fin, în dependență de piele), pentru ca firele de păr să fie mai ușor de îndepărtat. Lungimea firului de păr ideal pentru sugaring ar fi de 4-5 mm.

Acum avem multe metode de epilare: cu benzi, cu ceară, cu zahăr, definitivă. După tine, ca specialist, care este cea mai eficientă? 

Fiecare procedură are rolul ei. Femeia deja singură alege ceea ce îi convine. Desigur că este și diferența de preț. Din practica mea în acest domeniu, pot să spun că femeile totuși preferă mai mult sugaringul, pentru a avea o piele cât mai catifelată.

Care sunt avantajele acestei proceduri?

În primul rând, procedura nu are contraindicații, cu excepția femeilor însărcinate, unde procedura se face cu mare precauție. Este foarte potrivită pentru tratarea zonei intime. Se poate folosi pentru orice culoare de păr și orice tip de piele. Pasta de zahăr se aplică pe orice zonă a corpului, ajută la îndepărtarea celulelor moarte și regenerarea pielii. Și cel mai important, pasta de zahăr se aplică caldă, nu fierbinte.

Sugaringul are și dezavantaje, afară de cel ce face referire la femeile însărcinate?

Comparativ cu alte metode de epilat, sugaringul nu are multe dezavantaje. Unul se referă la diferența de preț, comparativ de epilare cu ceară sau alte metode de epilat. În rest, sunt numai avantaje, pielea va rămâne catifelată pentru o perioadă îndelungată de timp.

Nu pot să nu te întreb și despre partea mai puțin plăcută: cât de dureroasă este procedura?

Durerea simțită la procedură este individuală, depinde mult de zona în care faci epilare. Intensitatea durerii depinde foarte mult de sensibilitatea persoanei, pentru o persoană foarte sensibilă epilarea pentru prima dată poate fi o adevărată provocare.

Odată la cât timp este recomandată această procedură?

De regulă în sugaring este foarte importantă regularitatea procedurilor, ca să menții un efect catifelat este nevoie să revii la 3-4 săptămâni.

Acum, în sezonul estival, femeile apelează mai des la această procedură?

Fie sezon estival sau nu, femeile care au încercat sugaringul l-au îndrăgit mult și deja apelează des și regulat la această procedură.

Foto: Arhiva personală

Distribuie articolul: