Ce zici de o școală de engleză în care lecțiile decurg într-o atmosferă non-formală, cu activități interactive cu audio, video, jocuri, origami, ateliere de creații, plimbări în aer liber, dar și cu multe alte activități de studiere a limbii engleze. Asta se întâmplă la „Acord School”, o școală care oferă cursuri intensive, utilizând metode interactive de predare. E tot de ce ai nevoie pentru programul de vară cognitiv al copilului tău.

Am surprins copiii din grupul de până la 9 ani praticând origami și participând la ateliere de creații; cei mai mari fac lego, despre care povestesc în engleză și, DA, n-o să ne credeți, dar joacă celebra „Mafia” tot în engleză. Chiar dacă lecțiile se desfășoară zilnic, aceștia nici nu simt când trec cele două ore în care au făcut atâtea activități interesante…

Lecții de dimineață și grupe pe vârste:

  • În primul grup vor fi repartizați elevii cu vârstele între 7-9 ani
  • În a doua grupă vor fi repartizații copiii cu vârstele între 10-14 ani.

Fiecare grup va fi format din câte 8-12 copii. Prin urmare, profesorii vor lucra cu elevi și grupuri mici, în perechi sau individual, iar materia predată va fi însușită într-un mod mai eficient.

„Acord School” este o școală inovativă, axată pe comunicare și interactivitate, unde toate activitățile sunt adaptate vârstei.

„Din toamnă, cursurile se vor desfășura în cea de-a doua parte a zilei, după lecțiile de la școală, dar și în weekend. Pentru cursuri avansate de engleză vor fi invitați profesori de nativi engleză, care vor prezenta anumite teme. Cu toate acestea, vreau să menționez că toți profesorii noștri au calificare internațională și sunt specializați în acest domeniu”, a povestit directoarea școlii, Marina Chirioglo.

În cadrul evenimentului de lansare a școlii de limbă engleză „Acord School” am discutat și cu o profesoară care ne-a destăinuit câteva lucruri interesante despre metodele ei de predare.

„Voi opta pentru cele mai interactive metode de predare, pentru că asta este și cel mai interesant. Voi opta pentru lucru în pereche, în grup, deoarece, asta favorizează comunicarea și împărtășirea de experiență între copii. Această metodă de lucru îi va ajuta să se împrietenească mai rapid. Lecțiile vor fi bazate în mod deosebit pe interacțiune și mai puțin pe scris, așa cum se practică în școlile tradiționale”, a spus Eliza Cononov.

Profesoara mai adaugă că: „Aici nu voi pune mult accentul pe scris, conspect și exerciții. La noi totul este invers. Mă voi focaliza mai mult pe creativitate, comunicare, ingeniozitate. Majoritatea lecțiilor se vor baza pe vizionarea videourilor. De exemplu, dacă se studiază părțile corpului uman, atunci copiii le vor putea vizualiza pe ecran și vor putea memoriza mai eficient. Totodată, vor privi filme, după care voi organiza discuții în baza celor văzute.”

La această festivitate au fost prezenți și câțiva părinți care au venit să facă cunoștință cu viitorii profesori ai „Acord School”. Nu am ratat ocazia să discutăm și cu un părinte al cărui copil urmează să frecventeze în vacanța de vară această școală.

„În primul rând, studierea limbii engleze este importantă la o vârstă cât mai timpurie, deoarece favorizează învățarea mai rapidă a informației, pe care o asimilează copilul. Cu cât mai devreme va începe copilul să studieze, cu atât mai multe cunoștințe va obține. În al doilea rând, dorim să-i ocupăm copilului vara cu activități utile. Este o școală cu o viziune nouă cu toate cursurile adaptate la posibilitățile copilului. Așteptările noastre țin de nivelul avansat de engleză, pe care îl va avea copilul la finele cursului. Engleza e peste tot. Asta o să-l ajute foarte mult în viață. Mai mult, intenționăm să urmeze și o universitate în străinătate”, a povestit Natalia Madan, mamă.

Alături de ea se afla și fiul ei, Daniel. Este tare nerăbdător să înceapă cât mai curând orele la „Acord School”.

„Vreau să studiez engleza pentru că este cea mai populară limbă în lume și multe surse de informație sunt la fel în engleză. Sper, după ce voi termina lecțiile aici, să cunosc bine limba și să mă pot descurca în discuții cu străinii. Vacanța și lecțiile le voi combina foarte util. Am aflat că aici elevii se vor juca, vor comunica și în așa mod vom petrece vacanța util și plăcut.”

Un curs durează cinci săptămâni. De luni până vineri a câte două ore pe zi. În total sunt 70 de ore academice. Costul întregului curs este 2850 de lei. Din septembrie, vor fi alte programe mai lejere a câte două ore pe săptămână și prețurile se vor modifica un pic. De asemenea, după fiecare curs, elevul va primi câte o diplomă aprobată de Ministerul Educației