Asociația K Lumea pentru al doilea an consecutiv a organizat Berry Christmas - un eveniment în care Bucătarii gătesc Pomușoarele Moldovei de Crăciun. Scopul evenimentului a fost de a promova cu ajutorul bucătarilor autohtoni utilizarea pomușoarelor locale în domeniul HORECA.

La eveniment au participat 10 bucătari-șefi, din Chișinău. Fiecare dintre ei, au prezentat spre degustare și vânzare , între 3 și 5 rețete cu pomușoare locale congelate: coacăza neagră și roșie, mure , zmeura, agriș, vișine, struguri, căpșuni și zmeură. Petru Chicu, Emil Bojescu, Ana Stratulat, Vitalii Voroncihin – sunt doar câțiva dintre bucătarii care au lupta pentru titlul de CEL MAI BUN BUCĂTAR ȘEF. La eveniment au participat și zeci de producători de pomușoare.


După o luptă strânsă cel care s-a ales cu titlul de „Best Berry Chef” este bucătarul șef de la restaurantul Mi Place, Alexandru Comerzan. Astfel acesta a reușit să valorifice cel mai bine pomușoarele noastre. Alexandra a reușit să câștige simpatia publicului adunând 127 de voturi.

O altă partricipantă a concursului, Irina Urescu a avut parte de surpriza vieții, aceasta a fost cerută în căsătorie de către iubitul ei, iar răspunsul a fost evident „DA”.

Partenerii evenimentului au fost:

Un eveniment Klumea, organizat pentru susținerea producătorilor locali de pomușoare precum și pentru a promova Pomușoarele Moldovei în meniul localurilor din Chișinău. Proiectul a fost susținut de Heks Eper Moldova, CCA, Kardel Kardel, AMIB

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Îmbunătățirea productivității și accesul la piață al producătorilor de pomușoare, implementat de Centrul de Consultanță în Afaceri, finanțat de Fundația HEKS-Moldova, în anii 2016-2018.

Mai multe poze de la eveniment vezi în Galerie:

Distribuie articolul: