Pe Emil Bojescu generații diferite îl cunosc pentru talentele sale diferite. Dacă îi întrebi pe cei care au trecut de 50, își vor aminti de cum Emil cucerea tineretul cu muzica sa. Cei care abia au trecut de 30 îl cunosc pe Emil prin prisma bucătăriei mai multor restaurante de la noi, acolo unde acesta și-a lăsat amprenta creativă. Povestea lui, în detalii, o puteți vedea într-un episod „Artizanii Gustului”, o serie de reportaje KLumea.

„Muzica a rămas mereu pasiunea mea. Am plecat în Anglia după experiența din „The Flying Postmen” și făceam ore lungi la bucătărie, dar găseam timp și pentru repetiții, concerte. Formația a existat foarte mult. Niciodată n-am avut intenția să devin bucătar, deși mă interesau combinații, condimente, etc. În străinătate mi-am dat seama că acest vis poate fi îndeplinit”, povestește Emil.

„În Republica Moldova nu există mulți bucătari care să poate ridica bucătăria tradițională la nivel înalt, cel puțin eu nu cunosc mulți. Sunt bucătari care gătesc acea replică de pe timpuri și, poate nu sunt interesați ca bucatele lor să fie schimbate sau remodelate cu ingrediente noi. Eu am fost educat și instruit în spiritul bucătăriei europene, de asta probabil, venind acasă, nu am avut intenția să atentez la bucătăria noastră”, mai povestește Emil în filmuleț.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Klumea (@klumea.eu)

Vedeți întreaga poveste a lui Emil Bojescu și ce rețetă tradițională a reinventat în bucătăria modernă în episodul dedicat lui de la „Artizanii Gustului”:

Vezi și: Un bucătar de la noi a reinventat cartofii cu jumări. Povestea lui Denis Seriojnicov la Artizanii Gustului (Video)