Cartofi cu jumări modernizați? Înghețată din urdă? Ce-a mai inventat bucătarul chef Seriojnikov Denis ca să ne spună povestea sa într-un nou episod „Artizanii Gustului”, aflați în cele ce urmează. Cert este că acest talentat bucătar de la noi a rămas cumva în umbră, fiind foarte modest. Cum a ajuns bucătar, negătind nimic până atunci și cum s-a îndrăgostit de bucătărie, după ce a făcut radiotehnică și break-dance.

Denis Seriojnicov

„Putem folosi un pic mai mult creierul și produsele noastre să facem altceva decât ceea cu ce ne-am obișnuit. Suntem obsedați de fois gras, de ulei de măsline, carne australiană și chestii din astea. Să le lăsăm acolo unde sunt ele și să mergem în Spania sau Italia dacă vrem să consumăm ulei de măsline. În țara ta fii recunoscător strămoșilor pentru ceea ce este, pentru tradițiile păstrate în ani”, spune Denis Seriojnicov.

„Aș vrea să am restaurantul meu și aș vrea ca 80% din produse să fie ale noastre. Vreau să am ferma mea. Dacă voi face pâine eu nu vreau să cumpăr făina, eu vreau să cumpăr grâu din care să fac făină și apoi pâine”, declară Denis la Artizanii Gustului.

Așa arată cartofii cu jumări, reinventați de Bucătarul Denis Seriojnicov, iar cum a ajuns la ei, aflați urmărind episodul II din seria „ARTIZANII GUSTULUI”.

Un proiect Klumea realizat cu susținerea financiară a U.S. Embassy Moldova, IREX in Moldova și Patronii K Lumea. Dacă îți place ce ai văzut și vrei să creăm și sezonul II, devino Patron K Lumea: www.patreon.com/klumea