Pe 12 aprilie a avut loc finala concursului Miss&Mister USM 2017. În urma celor cinci probe, Miss USM a fost desemnată Corina Braga, Facultatea de Științe Econimce, iar titlul de Mister USM i-a revenit lui Adrian Sîrbu, student la Facultatea de Jurnalism și Științe ale comunicării.

„Sunt foarte bucuroasă pentru că într-adevăr am muncit la acest proiect zile și nopți, am jertfit orele de la universitate, dar sunt mândră că port acest titlu de USM 2017. Din ziua când am aflat că merg în etapa următoare, îndată mi-au venit ideile, îndată m-am pus pe pași. Dat fiind faptul că ieri a fost ziua mea de naștere acesta este cel mai frumos cadou pentru mine la 20 de ani”, a menționat Miss USM 2017, Corina Braga.

„Am foarte mari emoții, nu m-am așteptat că voi câștiga acest premiu și chiar sunt bucuros, dar am o dublă bucurie pentru faptul că am reușit să țin titlul de Mister USM  la Facultatea de Jurnalism, pentru că anul trecut la fel a fost câștigat de un coleg de al meu. Pregătirele mi-au luat un pic de timp, dar am să fiu sincer și am să spun că la proba de prezentare, am învățat chiar în această noapte textul, aveam foarte mari emoții să nu uit, dar a fost bine”, a declarat Mister USM 2017, Adrian Sîrbu.

Cei 12 participanți s-au pregătit intensiv pentru cele 5 probe Prezentarea, Defilarea în costume naționale, Proba inteligenței, Proba Artistică și Defilarea în Rochii de Mireasă și Costume clasice. Toți au arătat rezultate înalte și nimeni nu a mers acasă fără un titlu bine meritat. Ceea mai dificilă misiune le-a revenit membrii juriului, care au avut sarcina să aleagă pe cei mai buni dintre cei mai buni.

„A fost foarte complicat să jurizăm, în primul rând pentru că toți participanții au fost la un nivel maxim și atunci când sunt mai mulți lideri este complicat să alegi unul.  Am selectat după toate criteriile posibile, creativitate, ingeniozitate, originalitate, frumusețe nu în ultimul rând și desigur inteligență”, a menționat președinta juriului, Ludmila Ignat.

Autoguvernarea Studenţilor Universităţii de Stat din Moldova, care au fost și organizatorii acestui concurs au dedicat trei săptămâni pentru organizarea evenimentului, chiar dacă au avut la dispoziție un timp destul de restrâns, ei au reușit să obțină un eveniment pe măsură.

Evenimentul dat a fost la un nivel cel mai înalt, chiar dacă au fost unele probleme tehnice la început, totul s-a regulat și am făcut un spectacol foarte bun . Oaspeții sunt mulțumiți, au fost mulți interpreți care au încântat publicul. Ne-am pregătit  în jur de 3 săptămâni , este un timp foarte scurt pentru un asemenea eveniment, dar oricum a ieșit bine”, ne-a spus președinte ASUSM, Corneliu Ciorici.

De la eveniment nu au lipsit nici Miss și Mister USM 2016, care au transmis titlurile câștigătorilor din acest an. Deși, spun cu certitudine că ei sunt cei mai buni, au recunoscut că și concurenții din acest an au fost la un nivel înalt.

„Participanții din acest an sunt foarte bravo, am înțeles că pregătirile au durat foarte mult. Evident că noi suntem cei mai buni,  dar sunt și ei buni, și noi anul trecut tot am fost la început ca puișorii cei ieșiți din ou,  dar până la urmă am evoluat, am crescut și am arătat cine suntem noi”, a menționat Mister USM 2016, Andrei Aprodu.

„Anul acesta sponsorii sunt mai buni decât anul trecut și am înțeles că și cadourile pe care le vor avea vor fi la un nivel foarte înalt. Mi s-a părut că locația nu este prea bine aleasă pentru că locul nu este cel mai potrivit pentru defilări, dar am observat că pregătirile la unii participanți chiar au fost foarte bune”, a menționat Miss USM, 2016, Nicoleta Caun.

Miss și Mister USM se organizează pentru al doilea an consecutiv. În acest an la casting au participat peste 30 de fete și băieți, iar în final au ajuns doar 12 participanți, care s-au avântat într-o luptă acebră pentru a obține titlul de cel mai chipeș băiat și cea mea frumoasă  fată din USM.

Autor: Elena Baranov