Dacă majoritatea junilor care pășesc pragul Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a USM, o fac pentru că se văd pe micile ecrane sau pe paginile publicațiilor de presă, Adrian Sîrbu - un tânăr din Sângera, a venit aici pentru a-și doborî cele mai mari frici și complexe. La numai 21 de ani, se învârte ca sfredelul de dimineață până seara, între a face studii, a merge la job, a-și onora obligațiile de membru al Senatului Studențesc și a se dedica celei mai mari slăbiciuni - chitara. Carisma, inteligența și zâmbetul l-au impulsionat pe Adrian să devină învingător în competiția Miss & Mister USM. Extrem de modest, Adrian a acceptat să ne vorbească despre această mare provocare din viața sa. Mister USM ne-a vorbit și despre ce calități caută în acea unică fată, pe care de-abia așteaptă să o întâlnească!

Adrian, ne bucurăm că FJȘC ajunge din nou în top, deja la Miss&Mister USM. Te rugăm, pentru început, să ne dezvălui de ce ai făcut această alegere academică și cum te-ai lăsat tentat să participi la această competiție de carismă și inteligență! 

Faptul că am ales să studiez jurnalismul este pronunțat prin mai multe motive. Fiind o persoană timidă și emotivă, am decis că aici mă voi putea dezvolta și voi căpăta anumite abilități în ceea ce privește rostirea unui discurs public și exprimarea liberă a gândurilor în fața unor oameni necunoscuți.

Încă din liceu am îndrăgit relația dintre scenă și public, de aceea am zis că vreau să fac ceva ce ține nemijlocit de interacțiunea cu oamenii. Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării m-a ajutat mult în acești doi ani de studii, am învățat multe și sper că în viitor aceste cunoștințe și felul meu de a fi mă vor ajuta să devin un bun profesionist și un om util societății.

În ceea ce privește concursul Miss & Mister USM, prezența mea aici ține de faptul că vreau să trec peste anumite bariere de comunicare: emoții, frică de oameni, situații stresante, etc. Acest concurs a fost o bună încercare pentru mine, dar și o posibilitate de a căpăta noi experiențe într-o activitate diferită de cele în care am fost implicat până acum.

Nu voi ezita să întreb care u fost cele mai mari dificultăți pe care le-ai întâmpinat în acest concus și ce calități crezi că te-au făcut câștigător!

În acest concurs, în primul rând am luptat cu emoțiile mele. Fiind foarte emoționat, îmi era frică să nu uit textul și să fac vreo gafă, dar și mai mari bătăi de cap mi-au dat probele în care trebuia să defilăm. Dacă fetele, putem spune că în fiecare zi merg defilând, băieților le este un pic mai complicat. Astfel, mi-a fost cam greu să mă simt liber la această probă. Cât ține de calitățile care m-au ajutat să devin câștigător, cred că sunt cele care mă și caracterizează: originalitatea, sinceritatea și emotivitatea.

1

Știm că studiile nu sunt unica ta activitate de pe agendă. Ce activități practici în timpul liber?

În timpul liber îmi place cel mai mult să joc fotbal sau să cânt. Fotbalul este o pasiune pe care o am încă de mic, iar muzicii am început să-i acord o atenție deosebită acum 5 ani. De când mi-am procurat și o chitară, practic nu există zile în care să nu cânt la ea!

sirbu

Mai ales la FJȘC, se întâmplă rareori ca tinerii să nu muncească în paralel cu studiile. Reușești să guști și tu din această provocare?

miterEu sunt o persoană cu deprinderea de a munci și-mi place mereu să obțin singur, cu propriile puteri, ceea ce-mi doresc. De aceea, ca și mulți alți studenți,  pe lăngă facultate, deja de câțiva ani am și un job. Nu activez în domeniul pe care îl studiez, dar, consider că orice experiență are valoarea și lecția sa.

Toată lumea că întrebarea asta este numai pentru și despre femei, însă vreau să aflu asta și de la un bărbat: ce faci, pentru a te menține mereu în formă și a atrage priviri?

Nu pot spune că fac ceva anume pentru a mă menține într-o formă bună. Mă strădui să țin cont de o alimentație sănătoasă, să fac sport, dar în comparație cu femeile, noi bărbații nu avem probleme atât de mari cu greutatea și caloriile. Cât despre atenție, zâmbetul și un comportament demn de un bărbat cred că mereu vor fi atrăgătoare.

Ca și oricare alt tânăr, ești în pragul celei mai importante alegeri din viața ta. Ce calități cauți la acea EA, alături de care îți dorești să-ți trăiești viața?

Femininitatea este caracteristica de bază care-mi și va atrage atenția asupra acelei unice femei. Pentru mine contează ca femeia să fie sensibilă, să fie cu adevărat o ființa frumoasă, dulce, gingașă, dar cu toate acestea – cea care să poată sprijini un bărbat, fiindu-i sursă de inspirație. Nu sunt în căutare de ideal, dar vreau să văd la femeia care-mi va fi alături bunătate, sinceritate, dragoste și devotament. O femeie în care să crezi și să vezi cum ți se luminează viitorul doar privind în ochii ei și să înțelegi că ești iubit, că datorită ei tu poți fi cine vrei.

adrian

Ce lecturi te-au marcat până la această vârstă și ai dori să le recomanzi altor entuziaști?

11755689_1612640178991437_9190307213922994724_nDacă tot am vorbit de calități la întrebarea anterioară, aș recomanda cartea „Temă pentru acasă”, de Nicolae Dabija. Este cartea mea preferată, în care este foarte bine evidențiat devotamentul, pasiunea, dragostea, dar și puterea unei femei. Pe lângă acest fapt, cartea abordează o temă sensibilă, care ține de istoria poporului nostru, iar faptul cum sunt descrise faptele, îi conferă cărții un farmec aparte.

Te rog să ne împărtășești secretul de time management care te ajută să faci față unui program încărcat și plin de senzații tari!

Nu cred că am vreun secret în acest sens, deoarece foarte des nu-mi ajunge timp nici mie să fac tot ce mi-am pus în plan. Uneori, pentru a-ți reuși într-o parte, trebuie să jertfești puțin din cealaltă. De aceea încerc să acord timp fiecărei activități în funcție de gradul de importanță. Totuși, unul dintre factorii care poate conduce la o gestionare eficientă a timpului este dorința, dorința de cunoaște mai multe lucruri și a le realiza.

Cine sunt oamenii cărora ai dori să le mulțumești pentru succesul tău actual, dar și pentru cele care urmează să vină? Le poți dedica un mesaj.

În primul rând le mulțumesc părinților! De la ei am moștenit anumite calități, dar cel mai important: de la ei am primit educația prin care am obținut deseori stima altor oameni. Mulțumiri vreau să aduc profesorilor liceului „Alexandru cel Bun” din or. Sângera, pe care l-am absolvit – celor care uneori vedeau în mine mai mult decât eu credeam că sunt în stare și mi-au deschis anumite uși și m-au încurajat să mă implic în activități prin care am căpătat anumite experiențe utile.

Nu în ultimul rând le mulțumesc prietenilor, profesorilor și colegilor de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comuncării. De la ei am învățat să fiu mai curajos, am învățat să fiu mai vesel, am învățat să lupt. De la ei vine inspirația și dorința de a face ceva, ceva mai mult, ceva mai minunat! Le mulțumesc tuturor!

Să știi că vorbele scrise au mare putere de materializare, ori „fii atent la ce-ți dorești, că ai putea să trăiești”. Ce aspirații mari te leagă de următorii 5 ani? Multă inspirație!

Vorbele cu adevărat au puterea de a se materializa, însă doar atunci când sunt însoțite și de acțiuni. În ceea ce privește aspirațiile mele, îmi doresc să finalizez studiile, să mă angajez și să aumulez o experiență în domeniul mediatic, iar asta – în paralel cu a-mi continua studiile în ciclul II, Master. Dacă e să vorbim de alte preferințe ce nu țin de planul profesional, mi-aș dori foarte mult să mai învăț cel puțin încă două instrumente dragi mie precum pianul și vioara. Vreau să călătoresc, să cunosc noi oameni, locuri și culturi.

Îți urăm succese mari și îți mulțumim pentru acest interviu, Adrian! 

Foto: Capbatut Ion, arhiva personală, Best MomentsStudio