Pe 7 octombrie, se celebrează Ziua Mondială a Zâmbetului (World Smile Day). În această zi, în mai multe țări din Europa, Asia, America de Nord și America de Sud au loc evenimente de divertisment menite să-i facă pe oameni să zâmbească mai mult. E ocazia perfectă să ne amintim despre beneficiile celui mai important medicament și liant al fericirii.

Un simplu zâmbet te scapă de anxietate și stres. Un experiment realizat în 1988 de F. Strack și L. Martin & Stepper demonstra că dacă manipulezi muşchii feţei în mod conştient, poţi modifica în sens pozitiv dispoziţia, devenind mai fericit. Subiecții au avut sarcina de a ține cu dinții un creion, prin acest gest fiind contractat zigomaticul mare (muşchiul râsului). Cei care au ţinut creionul între dinţi, au găsit mai amuzante desenele animate. Zâmbetul te poate calma chiar și în cele mai stresante situații. Un alt argument este că zâmbetul eliberează endorfinele – substanțele chimice care provoacă starea de fericire. Zâmbește mai mult pentru a trăi mereu stare de bine!

img_1008

img_1170Zâmbind, devenim mai fotogenici și atractivi, avem mai multe șanse să creăm o primă impresie favorabilă și să arătăm bine în fotografii și amintirile oamenilor. Oamenii sunt dispuși să interacționeze cu semeni care zâmbesc, decât cu oameni care au fața mereu crispată. În plus, persoanele care zâmbesc măcar puțin, sunt considerate mai de încredere.

Sistemul imunitar poate fi întărit tot prin zâmbet! Experimentele realizate cu participarea unor copii spitalizați, care au fost vizitați de păpușari veseli, au demonstrat că zâmbetul sporește capacitatea organismului de a produce mai multe celule albe și a stimula imunitatea.

Zâmbetul chiar este contagios: dacă te-am văzut zâmbind, nu voi putea să mă abțin. Și știți de ce? Din cauza activității cerebrale complexe care apare atunci când vezi zâmbetul pe fața cuiva; se activează automat zona creierului care răspunde de mișcările faciale specifice râsului.

Zâmbetul este cheia succesului în afaceri, studii, relații, fiind o tehnică excelentă de management și leadership. Ai mult mai multe șanse să devii un lider, dacă dăruiești lumii zâmbete!

Credit foto: Irina Spinei Photography

Distribuie articolul: