Seturile mamă-fiică sunt la mare căutare, atât pentru evenimente cât și purtate în viața de zi cu zi. Mai puțin obișnuite sunt seturile mamă-fiu, iar designera Veronica Croitoru și-a făcut din asta o nouă pasiune. 

Dragostea pentru creație și frumos a apărut în fragedă copilărie. „De mic copil desenam destul de bine, am făcut Școala de Arte Plastice timp de 4 ani, apoi, după absolvirea liceului, am început studiile la UTM, Facultatea de Industrie Uşoară, Specialitatea Design Vestimentar. Treptat, pe parcursul anilor, cu optimism şi credinţă în ceea ce îmi doream, am ajuns la o treaptă mai înaltă, după cum îmi spuneau şi lectorii mei: „Ai crescut!””, dezvăluia Veronica într-un interviu pentru EA.md, acum câțiva ani.

„Îmi place să îmi știu lucrul și să îl fac bine, astfel încât clientul să poarte cu drag acel produs creat cu atâta drag”

Între timp, creatoarea de articole vestimentare și-a tot sculptat imaginația, îndemânarea și stilul, și niciodată nu s-a oprit în fața necunoscutului. Designera a lansat acum trei ani o superbă colecție de haine pentru copii, așa că lucrul cu mărimile mici și seturile, în general, nu sunt o noutate pentru ea: „În principiu am început a coase chiar de pe băncile facultății. Pe parcursul anilor am realizat diverse produse vestimentare, dar oricum toate seturile erau mamă-fiică. Mereu mă gândeam în sinea mea, trebuie să fie mai greu pentru bărbați.

Deja fiind însărcinată, apăruse imediat dorința să am o fetiță și când colo, Dumnezeu m-a binecuvântat cu un băiețel minunat!”

„Sunt o designeră, astfel pentru evenimentele la care particip îmi realizez mereu ținute deosebite, iar acum deja trebuia să fiu în combinație și cu micuțul meu”

Treptat, Veronica a cusut mai multe seturi mamă-fiu, care trezeau de fiecare dată admirația celor din jur: „Acum, să creez un set, este mult mai ușor decât la prima încercare. Cu trecerea timpului mi s-a întâmplat să realizez unele lucrări chiar și noaptea, fără vreo probă în prealabil”

Lucrările sale au fost purtate la diverse evenimente: „Ținutele pe care le-am creat pentru noi le-am purtat la nuntă, cumetrie, zile de naștere, chiar și la plimbări. E frumos să fii în combinație!”, afirmă mămica.

Veronica Croitoru mai dezvăluie că până în prezent a reușit să coase 15 seturi: „Cei din jur așteptau demult să cos și pentru băieței, știau că pentru fetițe deja coseam. Am multe prietene care au băieței așa că, și ele își doreau să fie deosebite”.

Designera recunoaște că își culege inspirația din tot ce o înconjoară și că este plină de idei pentru creațiile sale. Vedeți mai multe lucrări în imaginile de mai jos.

Foto: Arhiva personală


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA