Fizionomia sau fizio(g)nomia reprezintă arta citirii chipului care își are rădăcina în cultura chineză și care există de peste trei milenii. În Republica Moldova, până acum avem un singur specialist în acest domeniu. Petru Arama este cititor în chipuri și ne asigură că ne poate spune cine suntem doar analizându-ne trăsăturile feței. Se pare că nasul ascuțit, urechile mari sau ochii mici pot spune multe despre caracterul nostru. 

L-am invitat pe Petru Arama la #dupacortina și am aflat de la el de unde a pornit această pasiune, de ce a ales „să citească” oamenii și cum această artă ne poate ajuta să ne găsim mai ușor calea în viață.

„De mic îmi plăcea să văd ce este în „interior”. Apoi a apărut dorința de a fi detectiv. Până la urmă nu am devenit, dar cred că de aici a pornit totul.”

Petru ne-a mărturisit că la începutul activității sale se lovea de mulți sceptici, dar în timp a reușit să câștige încrederea publicului său.

„Evident că nu pot să spun tot ceea ce văd pe chipul omului, cei care studiază oamenii o să mă înțeleagă. De exemplu, este o anumită trăsătură a feței, care spune că omul ori va trăi puțin ori va fi mai puțin fericit, deși eu nu mă axez pe prezicerea viitorului, asta nu înseamnă că eu nu văd aceste detalii. Prefer să îi explic omului ce poate schimba ca să trăiască mai bine, decât să îi pun o ștampilă că așa va fi și gata”,  a mărturisit Petru.

Tânărul ne-a spus că deja involuntar își alege oamenii din viața sa, după analiza chipului: „Ideea este că eu văd persoana, îmi dau seama ce tipaj comportamental are și anticipez cum va reacționa el în anumite situații.”

Un alt lucru fabulos pe care Petru mi l-a povestit este faptul că dacă alegi să îți faci o operație estetică asta va avea efect și în destinul tău.

Nu rata interviul După Cortină cu Petru Arama și află cum te ajută această artă să te cunoști mai bine și vezi ce-a avut specialistul de spus despre chipul lui Emilian Crețu, Lilu și a cuplurilor Violeta Scrișu și Dorin Galben/Jennifer Lopez și Ben Affleck.

Vizionare plăcută!

Vezi și: Anna Smolnițchi: nașterea, rolul de părinte și traumele din copilărie: „Înainte să concepem copii este important să rezolvăm tot ceea ce ne-a durut în copilărie”