Începem această săptămână cu un interviu de suflet cu interpreta Olia Tira. De data aceasta am cunoscut-o dintr-un alt unghi, unul cu totul diferit de până acum. Nu am vorbit despe muzică, concursuri sau videoclipuri noi ci despre dezoltare personală și regăsire. 

Olia a făcut niște cursuri la o școală de dezvoltare și acum percepe lumea altfel și înțelege lucruri pe care înainte nu le-ar fi înțeles.

Am început să lucrez asupra mea cu aproape 3 ani în urmă…

„Foarte des îmi înăbușeam emoțiile. „Nu e acum momentul”, „o să fac totul mai târziu”, „mâine voi dedice ce mă deranjează azi”. Acesta este ca un bulgăre de zăpadă, care devine tot mai mare și mai mare, mereu amâni totul pe mai târziu. Te gândești, „dar oare ce o să zică lumea?” trebuie să le reușești pe toate și să mulțumești pe toată lumea. Într-un final rămâi față în față cu tine și cu problemele tale și înțelegi că „gata” te-ai extenuat în totalitate și nu mai poate continua așa.

Am început să lucrez asupra mea cu aproape trei ani în urmă. Atunci când am auzit despre aceste cursuri am simțit că îmi este atât de cald aici în suflet…Parcă toată viața am avut nevoie de acestă informație.”

Plecați de lângă oamenii negativi 

„De fapt noi decidem dacă primim toate acele emoții negative, care se întâmplă în jurul nostru și care ne sunt adresate sau nu le primim. A fost așa un moment când am citit o pildă ce mi-a plăcut foarte mult. În care se spune: când vine cineva la tine cu emoții negative strigă la tine, îți varsă nervii, furia ….acesta este ca un cadou. Socoate că acesta este cadoul lui pentru tine și tu decizi să primești sau nu acest cadou. În momentul în care decizi să nu îl primești nu mai are efect asupra ta.”

„Nu poți să ajuți un om dacă el asta nu vrea. Dacă un om nu vrea să se schimbe tu nu o sa poți să îl schimbi, asta te va distruge și pe tine și pe el de asta plecați…”

Cum ajutăm un om drag nou pe care il vedem că suferă?

„Omul trebuie singur să își dorească. Foarte mulți oameni din ziua de astăzi se află în rolul de jertfă și multora le este confortabil să fie în acest rol pentru că știu că atunci când sunt triști sau au un necaz ei vor fi compătimiți, ei așa se hrănesc, sunt ca niște vampiri, care se hrănesc cu energia altora. De cele mai multe ori ei nu vor să schimbe nimic.  Tu nu poți obliga un om să se schimbe dacă el asta nu vrea.”

Urmărește interviul intergral în video de mai sus

Vezi și: „După Cortină” cu Adrian Ursu, despre fiica Maria-Andreea, cum a cântat neinvitat la o nuntă și o nouă premieră (Video)

 

 

Distribuie articolul: