În fiecare săptămână încercăm să îți aducem oameni talentați, care merită să fie ascultați. Astăzi vrem să o cunoști pe Natalia Platon, o speranță a domeniului de design vestimentar de la noi. Avem multe fete, care creează haine, dar puține, care au și studiat acest domeniu. Natalia și-a descoperit talentul încă din adolescență când tăia hainele vechi și își cosea cu mâna noi ținute. 

Natalia ne-a povestit că designerii din Moldova se află între două alegeri: fie ești fidel propriilor viziuni (ceea ce presupune creații mai îndrăznețe), dar riști să rămâi cu hainele pe manechin, fie faci haine la comandă după preferințele clienților. Pentru început Natalia a povestit că a optat pentru a doua variantă, dar face și colecții urmărind tendințele actuale.

„Până la pandemie aveam obiceiul de a scoate câte o colecție nouă de minim 10 ținute în fiecare sezon, dar după pandemie lucrurile s-au schimbat. Aș putea să cos și acum colecții, dar risc să rămân cu ele pe manechin pentru că nu avem unde le prezenta…”

„Imaginația nu prea mi-o extind pentru că suntem în Republica Moldova, iar aici oamenii sunt mai conservatori și nu vor să fie non-conformiști și se gândesc: „dar ce o să zică lumea?”, a recunoscut Natalia.

Pe lângă a coase haine, Natalia Platon mai are o pasiune, sportul! 

„Poate ar suna banal: „sportul este viața mea”, dar chiar așa este. Nu îmi imaginez cum ar fi dacă nu aș face sport. Eu sunt foarte idealistă și nu aș putea să mă privesc în oglindă și să nu mă plac, cred că asta este motivația mea cea mai mare.” 

Natalia ne-a mai povestit că merge la sală cam de trei ori pe săptămână și că acum deja nu mai are nevoie de un antrenor preferând să facă mișcare singură.

Urmărește interviul video pentru a afla:

Cât a costat cea mai scumpă rochie pe care a cusut-o. 

Cât costă în general serviciile sale. 

Cum își îngrijește părul lung de 75 de centimetri.