În ediția de astăzi #dupacortină vă invităm să o cunoașteți mai bine pe Natalia Madan, autoarea blogului „PlanetaMami”.  Acum câțiva ani credea că îi lipsește talentul de a scrie, dar iată că maternitatea a adus cu ea această pasiune pentru scris și pentru fotografie, așa a luat naștere blogul ei pe care îl are deja de 5 ani. Natalia împărtășește experința sa de mamă și a reușit de-a lungul timpului să adune o comunitate fidelă de umăritori.

Am vorbit în interviu despre cei doi copii ai săi și despre aventurile cu care se poate confrunta zilnic o mamă, dar și despre un subiect foarte sensibil pe care Natalia l-a ținut până acum un pic mai ascuns. Cu 5 ani în urmă s-a luptat cu o tumoare pe creier. Cum a reușit să treacă peste această încercare, care sunt simptomele, unde s-a operat și de ce a decis să devină vegetariană, află urmărind interviul video integral.

Citește mai jos câteva declarații ale Nataliei din interviu: 

 Blogul „PlanetaMami”…

„Niciodată nu m-am gândit că am abilitatea de a scrie. Interesul acesta a venit de la ultimul job pe care l-am avut pentru că fusesem invitată să coordonez un proiect și mi-au zis că va trebui să scriu pe un site și eu m-am speriat foarte mult, pentru că eram sigură că nu pot scrie, dar lucrurile se învață.

Totuși, aveam această frică că nu mă pricep foarte bine, pentru că urmăream și alți bloggeri cum scriau. Îmi era frică, dar lucrurile, cu timpul, au evoluat.

La început era această motivație că în timp poți să și câștigi din blog, dar să nu uităm că suntem în Moldova și mai ales dacă am decis să scriu în limba română, evident că piața este mult mai mică, dar scopul era ca în primul rând să ajut mamele.

Înainde de a vorbi despre monetizarea blogului trebuie să îți dezvolți și să îți câștigi reputația și încrederea celor care te urmăresc pentru că de aici poți să ajungi cumva să monetizezi blogul”, ne-a povestit Natalia.

Despre Adelina și Daniel…

Principala inspirație pentru blog a Nataliei sunt cei doi copii ai săi, care au învățat-o să fie mai calmă și mai răbdătoare. Am provocat-o pe Natalia să își descrie fiica și fiul:

„Fiul este un pic introvert, el nu vorbește atât de mult, dar are o gândire matură și logica lui este foarte bine stabilită, uneori mă surprinde și pe mine.

Îmi place bunătatea lui și sper foarte mult să se mențină și în continuare, dar nu neg faptul că influențele din exterior la această vârstă au putere mare. Mă bucur că valorile pe care noi am încercat să le cultivăm le resimțim și sperăm să le resimțim și în continuare. Este un atlet, este un băiat frumos, deși el nu crede în acest lucru. El îmi zice: „Tu zici asta pentru că tu ești mama mea”.

Ce ține de fetiță, eu cumva mă văd pe mine în ea. Ea este la fel, cu emoții, e foarte empatică și creativă. Dacă băiatul e spre științe, fiica e în lumea ei creativă. Ea ar putea fi spre direcția de actorie… La fel, este foarte blândă și respectuoasă”.

Tumoarea…

Eu eram ipohondrică, mereu aveam frica să nu cumva să mă îmbolnăvesc. Țin minte că la fiecare jumătate de an făceam analizele de sânge să văd dacă este totul bine. Aveam mereu anxietatea aceasta să nu am ceva grav…

Diagnosticul mi-a fost spus de o prietenă. Eu făcusem investigația și trebuia să iau rezultatul. Nu înțeleg de ce, doar mi s-a dat plicul și nu mi s-a comunicat nimic. S-a întâmplat la o instituție de stat de la noi. Eu repede am citit și nu am văzut nicăieri cuvântul tumoare și m-am liniștit.

Mai apoi am trimis prietenei mele care era medic rezident pe atunci. Ea m-a sunat și atunci am înțeles că tumorile sunt diferite și au denumiri medicale diferite. Acum îmi dau seama că ea avut o responsabilitate foarte mare: să fie ea cea care să mă anunțe.

E șoc! E șoc foarte mare! Țin minte și acum toate acele stări!

Foarte grele au fost primele două săptămâni, mai ales că atunci fetița mea avea doar doi ani. Evident că îți vin în cap toate scenariile despre care se vorbește atunci când ai un astfel de diagnostic”, a mărturisit Natalia.

Mai multe detalii despre unde s-a operat și de ce a renunțat la carne și lactate după operație, află din interviul video integral. 

Citește și: Tatiana Hacina: Adevărul despre machiajul permanent, cum s-a descurcat cu o clientă beată și ce ar schimba la sprâncenele Maiei Sandu

Distribuie articolul: