Pe Dianna Ivanov cu siguranță o cunoști în primul rând datorită blogului său, care cândva era TwiceMomat22, iar acum îl puteți găsi ca dianaivanov.blog

Pe blogul său Diana scrie despre cum să îți crești copiii în armonie, toleranță și libertate. Mai nou tânăra mama a devenit femeie de afaceri, mai exact aceasta a deschis o platformă: kiddo.md, care unește părinții cu babysitters calificați, care trăiesc în vecinătate, pentru ca timpul de deplasare la destinație să fie cât mai scurt și să presteze servicii de îngrijire ocazional, pe termen scurt. Noi am fost foarte curioase ce presupune o astfel de platformă, mai ales că este prima în Moldova, așa că am invitat-o pe Dianna „După Cortină”.

Citește mai jos un scurt rezumat al interviului

Cum a apărut kiddo.md…

Kiddo a apărut din necesitatea personală și din comunicarea pe care am avut-o în ultimii trei ani cu mamele care mă urmăresc.

„La un moment dat mi-am dat seama că nu sunt eu unica, care m-am trezit izolată de societate pentru următorii trei ani de concediu de îngrijire a copilului și că este foarte provocator să găsești în Moldova pe cineva, care să îngrijească de copilul tău pentru câteva ore pentru că tu vrei să te duci cu partenerul tău la teatru sau poate ai nevoie să ieși la o cafea cu o prietenă, efectiv trebuie să îți cari copilul după tine chiar și în locuri nepotrivite pentru ei. E foarte complicat să stai 24 din 24 cu un copil. Eu apelam la prieteni, la bunici, dar sunt părinți, care nu au pe cineva aproape… astfel a apărut kiddo – o platformă, care conectează părinții cu babysitteri pe ore”.

Părinți autoritari sau permisivi?…

„Există părinți autoritari și există părinți permisivi. Adică unde se permite totul ori nu se permite nimic. Pentru că noi am avut un trecut, unde majoritatea părinților „s-au purtat cu noi cu nuiaua”, atunci noi acum încercăm să le oferim toată libertatea copiilor noștri fără nicio limită și asta are anumite consecințe, păi iată există un al treilea stil de parentig, care este la mijloc – autoritativ.

Eu fac parte din grupul de părinți autoritativi, eu cred că asta le dă libertatea copiilor să fie ei, dar să știe că deciziile lor au anumite consecințe și că eu nu o să fiu mereu lângă ei să îi salvez din diferite situații și că mai sunt și alți oameni, pe care noi trebuie să îi respectăm”…a povestit Dianna.

Sunt părinții extensia copiilor?…

„Absolut! Vreau eu sau nu vreau. Copiii sunt mini noi și de asta educația nu înseamnă educația copiilor, dar înseamnă autoeducație. În momentul în care eu am devenit mamă și mi-am dat seama că eu pot să vorbesc la nesfârșit despre anumite chestii, dar dacă eu nu fac asta, nimic nu o să funcționeze. Copiii copiază ceea ce suntem nu ceea ce noi le spunem”, ne-a mărturisit Dianna Ivanov.

Urmărește interviu video integral mai sus sau pe canalul  nostru de Youtube

Distribuie articolul: