Ar trebui femeia să-și schimbe numele când se căsătorește? Cel puțin, ar trebui să fie întrebată. E o normă, acceptată de întreaga societate, ca femeia să ia numele soțului. Fiind curioasă, am întrebat femeile de pe un grup de pe Facebook dacă își vor schimba numele atunci când se vor căsători. Iată care au fost răspunsurile.

Majoritatea femeilor au răspuns că nu-și vor schimba numele din cauza birocrației, argumentând că ,,e mare bătaie de cap” să-ți schimbi toate actele.Un alt argument pe care l-au scris e că au depus o muncă enormă ca numele lor să fie cunoscut.

În unele cazuri, femeile se mândresc cu numele pe care îl au, considerându-l unic și refuzând să preia un nume comun.

Cele care au răspuns că își vor schimba numele/și-au schimbat numele, au făcut-o pentru ca toată familia să aibă același nume. În fond, ai același nume ca să te identifici cu membrii familiei. Purtând același nume, arătați lumii că sunteți o familie.

Unele își vor schimba numele pentru a demonstra respectul și dragostea pe care o au față de soț.

Totuși, unele femei consideră că familia se bazează pe dragoste, respect înțelegere, iar numele nu contează, e doar un detaliu nesemnificativ.

În prezent, femeile au alegerea de a-și păstra numele dacă doresc. Obligația de a-și schimba numele vine din partea societății, care consideră că e ceva firesc ca soția să ia numele soțului.

Ar fi fost frumos și o dovadă de respect dacă viitorul soț ar întreba-o pe aleasa lui dacă dorește să-și schimbe sau nu numele. În fond, percepția asupra căsătoriilor se schimbă. Mulți pun accent pe partea emoțională, nu pe cea birocratică.

Consider că trebuie să fie alegerea ei conștientă, asumată dacă își schimbă numele sau nu. Nu ești mai puțin feministă dacă alegi numele soțului. Scopul căsătoriei e să creezi o familie, iar același numele e o primă dovadă că sunteți o familie.

În concluzie, femeia ar trebuie să facă ce vrea când vine vorba de schimbarea numelui. Punct.

Distribuie articolul: