Dulceața de căpșuni e delicioasă, așa că îți propunem să încerci această rețetă simplă. Secretul pe care trebuie să-l știe fiecare gospodină.

Printre cele mai delicioase fructe de primăvară se numără, fără doar și poate, căpșunele. Sunt zemoase, aromate și dulci, motiv pentru care gospodinele, dar nu numai, n-ar trebui să rateze momentul de a pregăti dulceață de căpșune, mai ales că nu trebuie să pierzi ore în șir pentru a o pregăti și ai nevoie de doar câteva ingrediente.

Ingrediente:

  • un kilogram de căpşuni fără codiţe
  • un kilogram de zahăr
  • 250 de ml de apă
  • 3-4 felii de lămâie
  • vanilie

Preparare:

Ca să te bucuri de o dulceață de căpșuni aromată și delicioasă ar trebui să alegi niște fructe tari, sănătoase și aromate. Este musai să folosești cantități egale de fruct curățat și zahăr.  Așadar, un pas important pentru obținerea unei rețete delicioase este să faci un sirop de apă și zahăr, care e musai să fiarbă până la proba de fir. De asemenea, șterge marginea cratiței ca să nu se ardă zahărul.
Lasă dulceața de căpșuni să stea până a doua zi, acoperit cu tifon ud ori un prosop. Astfel, fructele se vor lăsa la fund, se vor confia frumos și nu se va face crustă.

A doua zi, însă, fierbe din nou siropul pentru a se lega, iar fructele se adaugă la sfârșit, cât să dea în clocot. Pune dulceața de căpșuni fierbinte în borcane curate, pe care le-ai sterilizat.

*Ca să te bucuri mult timp de dulceață delicioasă șterge capacele cu alcool de cel puțin 40 de grade.

SURSA

Foto: Google.com

Vezi și: Desertul parfumat – dulceață din petale de trandafir

Distribuie articolul: