În ultimul timp, lucrurile realizate handmade au devenit foarte apreciate și căutate, începând cu tot felul de haine și accesorii, până la pălării, pantofi și genți care mai de care. Iată că jucăriile pentru bebeluși au devenit și ele o îndeletnicire frumoasă a unor mămici iubitoare, care le oferă o mică bucurie și îi ajută să se dezvolte.

Întotdeauna am găsit timp pentru inspirație

Olga Torgai este o tânără din Cimișlia plină de idei creative, pe care abia așteaptă să le pună în practică. Imaginația bogată și dibăcia cu care creează a reușit să cucerească mai multe mămici, care o încurajează și îi insuflă încredere. Deși a făcut specialitatea de Inginerie și Management în Industria Ușoară, acum 3 ani a descoperit o pasiune ce îi aduce mai multă satisfacție sufletească.

Îmbină perfect pasiunea sa pentru handmade cu rolul de mămică, iar dragostea imensă pentru băiețelul ei David a determinat-o să creeze cărți senzoriale de toată frumusețea. De mică a fost pasionată de arta frumosului, iar la vârsta de 25 de ani a hotărât să-și încerce norocul.”

Mereu am găsit timp, inspirație și entuziasm pentru a crea lucruri utile și educative,  îmbinând utilul cu plăcutul voi continua să confecționez aceste cărțulii și alte lucrări pentru mult timp înainte, povestește creatoarea.

Pentru Olga, handmade-ul nu este altceva decât un exercițiu zilnic care îi aduce satisfacție, iar pe lângă cărțile educative realizează albume foto și agende personalizate pentru primul anișor al bebelușului.

O alternativă educativă

Cărțile meșteriței sunt speciale prin faptul că dezvoltă curiozitatea, atenția și creativitatea copiilor, iar în funcție de vârsta și interesele lor, cărțile pot fi personalizate lansând noi provocări. Cartea este destinată copiilor de la 7 luni până la 7 ani, și dezvoltă gândirea logică, cum să încheie un fermoar, să lege șireturile, să deosebească fenomene ale naturii.

 

Întotdeauna am  fost adepta lucrărilor handmade și tot ce vedeam pe internet încercam să fac și eu, din fericire mi se primește orice, datorită faptului că le realizez cu mare drag și pun suflet în tot ceea ce fac, a adăugat Olga.

Realizarea unei cărțulii este o muncă migăloasă și îi ia în jur de 3-4 zile, deja depinde de numărul și complexitatea paginilor. Produsul din fetru cu pagini colorate, captivante și distractive au avut succes, devenind cadoul perfect pentru mulți copii. După ce și-a promovat lucrările sale pe internet, comenzile nu au ezitat să apară, iar acum se poate bucura de mica sa afacere și de un feedback pozitiv din partea clientelor, rudelor și prietenilor.

Meșterița însă nu se oprește aici, recent a început să realizeze și cărți educative cu pagini și piese detașabile laminate, convinsă că și aceste lucrări vor obține succes. Olga mai are două surori, cea mai mare realizează invitații pentru nunți, botezuri, iar cea mai mică își exprimă emoțiile prin pictură. Iubește cu adevărat ceea ce face, iar asta se vede în produsul final.

Autor: Rodica Popa, stagiară