Se întâmplă și în cazul tău, ai un ingredient, iar în baza lui încercă să faci tot posibilul să iasă ceva bun. Ei bine, ingredientul de bază pentru astăzi este inima de vită/vițel. Iată cum o prepari în două moduri total diferite.

Prima salată se numește berlineză și este sugerată de Lalena.ro. Iată de ce aveți nevoie pentru ea:

salata cu maionezaCarne de vită (inima) – circa 500 g (o fierbeți bine)
Ouă – 4 buc
Ceapă albă – 1 buc
Castraveți murați – 2 buc
Maioneză – 2 linguri
Pasta de tomate – 1 lingură
Sare, piper – după gust
Iată cum faceți: 
1. Fierbeți bine carnea de vită/vițel-puteți s-o faceți și la oală de presiune, să fie mai repede. Lăsați să se răcească complet. La fel fierbeți ouăle, le răciți în apa apoi le curățați de coajă.
2. Prima se tăie mărunt carnea de vită. Apoi ouăle se toacă cubulețe. Le adăugați într-un bol în care veți amestecă salata. Ceapa se tăie felii subțiri și lungi-julien, o adăugați la restul ingredientelor.
3. Castraveții se tăie cubulețe și se adaugă la salată. Puneți maioneză și pastă de tomate, amestecați bine.
4. Potriviți de sare și piper și lăsați câteva ore la frigider să se marineze și să se pătrundă bine salată. O serviți și decorați cum va place-cu verdeață sau bucățele de castraveți murați.
Cea de-a doua salată pe care un alt site celebru pentru femei este cu legume proaspete. Iată de ce ai nevoie:
salata cu ardei2-3 ardei grași
4 roșii
2 cepe
300 g carne fiartă de vițel
100 g cașcaval
2 căței de usturoi
1 legătură verdeață proaspătă
4 linguri ulei
3 linguri oțet
sare, piper
Iată cum faceți: 
1. Ardeii grași se spală, se curăță și se tăie rondele. Ceapă se spală și se tăie solzișori, iar roșiile se spală și se tăie felii.
2. Toate legumele astfel pregătite se pun într-un castron. Se adaugă carnea fiartă tăiată fâșii, cașcavalul râs și verdeață tocată mărunt.
3. Se face un sos din 100 ml apă, 3 linguri oțet, 4 linguri ulei, usturoi pisat, sare și piper după gust. Se adaugă la salată, se amestecă ușor și se poate servi.

Distribuie articolul: